Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cum devin elevii salariaţi încă din şcoală şi se califică pentru o profesie căutată de fabrici VIDEO

1
30 Jun 2022 04:37:02
Autor: Iulian Bunila
Printre firmele care vor şcolariza elevi sunt şi cele din Green Grup - Sursa Green Weee
Printre firmele care vor şcolariza elevi sunt şi cele din Green Grup - Sursa Green Weee

Absolvenţii clasei a VIII-a din toată ţara şi adolescenţii din Republica Moldova care au terminat clasa a IX-a au şansa ca în următorii ani, în paralel cu şcoala, să înveţe o meserie, apoi să le fie asigurat un loc de muncă.

În perioada 4 - 8 iulie 2022, în toată România, se fac înscrierile pentru învăţământul profesional dual.
 
În acest context, Liceul ”Dimitrie Filipescu", împreună cu cele mai mari 15 firme din Buzău, unele internaţionale, şi autorităţile locale, au creat un parteneriat exclusiv prin care să pregătească muncitori de înaltă calificare pentru industria buzoiană. 
 
Primăria municipiului Buzău şi companiile din Buzău asigură condiţii unice pentru absolvenţii de clasa a VIII-a din România şi cei de clasa a IX-a din Republica Moldova, oferindu-le 500 lei pe lună, bursă pe toată perioada de trei ani cât durează şcoala, cazare şi mâncare gratuite în cadrul liceului.
 
Beneficiază de asemenea de transport gratuit cu autobuzele societăţii ”Transbus" Buzău şi de un loc de muncă asigurat prin contract la una din firmele cu care s-a semnat parteneriatul.
 
Elevii pot opta pentru numeroase calificări căutate pe piaţa forţei de muncă, de la sudor, operator la maşini cu comandă numerică, strungar, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, mecanic utilaje şi instalaţii în industrie, mecanic auto, fierar betonist, până la electrician auto, electrician exploatare joasă tensiune, electromecanic, 
 
Elevii de gimnaziu mai pot alge să înveţe apoi să lucreze ca specialist în instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, operator chimist maşini prelucrare mase plastic, operator la prelucrarea maselor plastice termoplastice, operator industrie alimentara sau dulgher.
 
De asemenea, elevii buni la învăţătură pot continua liceul la seral, iar în situaţia în care îşi obţin Bacalaureatul, pot fi susţinuţi cu burse pentru terminarea unei facultăţi tehnice şi de a deveni ingineri. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cristi Pavel
1.07.2022, 07:43:56

E un lucru bun să înveți o meserie dar atenție la cei care-ți pun la dispoziție aceste facilități. Să-i luăm pe rând: 1.Operatorii economici (firmele) sunt în căutare disperată de sclavi pentru că nu mai are cine să lucreze pe salariul minim pe economie, ca ei să profite la maxim de pe urma lor pentru că de-aia e afacere, altfel nu mai mergea, 2. Statul, acestă c..urv_ă cu care "ești obligat să te-nsori" are numai de câștigat de pe urma ta dacă tu alegi să lucrezi ca angajat și să-ți vinzi timpul pe nimic. Vă reamintesc că statul îți ia aproximativ 42% din salariu brut pe taxe, impozite, CAS și CASS. Deci este o afacere de gen WIN-WIN între operatorii economici și stat, în detrimentul omului de rând care își vinde timpul pentru niște firimituri și căruia i s-a creat încă de mic iluzia să învețe bine în școală să devină cel mai bun angajat, nu altfel.

Modifică Setările