Cum au fost angajaţi 8 supraveghetori la spitalul de psihiatrie Săpoca, după ce ministrul Sănătăţii „a dat cu pumnul în masă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au ales cu reproşuri şi sancţiuni de la ministrul sănătăţii, mai puţin de o lună le-a luat celor din conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca, judeţul Buzău, să angajeze personalul necesar supravegherii pacienţilor periculoşi. Demersul care trena de câteva luni s-a rezolvat rapid: proba scrisă a concursului a avut loc joi, 5 septembrie, iar interviul, luni, 9 septembrie.

În noaptea de 17 spre 18 august, un bolnav internat cu etilism cronic la Săpoca şi-a atacat colegii de salon şi pacientele din încăperea alăturată. Şase persoane au murit iar şapte pacienţi au fost răniţi

Prezentă la faţa locului, după eveniment, ministrul Sorina Pintea a ordonat grăbirea concursului de angajare pe funcţiile deficitare, care fusese amânat inexplicabil deşi criza de supraveghetori era evidentă.  

Prin concurs, au fost încadraţi opt muncitori necalificaţi pentru supraveghere bolnavi psihic periculoşi, o spălătoreasă, un auditori, un economist la biroul de achiziţii şi un asistent medical dietetică şi nutriţie.

De remarcat că, după selecţia pentru cele nouă posturi de supraveghetori bolnavi periculoşi, un loc a rămas neocupat, în ciuda concurenţei mari, de opt candidaţi pe un loc. 

Noii supraveghetori vor fi dislocaţi în urma unei analize de risc pe toate secţiile Spitalului de la Săpoca. Nu este exclus să apară pază non-stop pe sectorul unde s-a întâmplat masacrul din august.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite