Cum preparăm Greek Burger, cu cea mai gustoasă carne de vită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Burgerul cât mai simplu este şi cel mai gustos, fără amestecuri din comerţ, condimente pentru carne tocată sau pentru sarmale. Dacă sunt respectate cantităţile la prepararea Greek Burger-ului, atunci aveţi garantată aroma unică a acestui produs.

Cel mai sănătos burger este cel pe care îl facem acasă, din ingrediente naturale pe care le avem la îndemână în grădină sau din cea mai apropiată piaţă. Chef Cristi Dobre ne recomandă o reţetă originală de burger grecesc, uşor de preparat.

Ingredientele necesare:

Carne de vită (Angus, dacă avem de unde), tocată - 3 kg 

Cimbrişor proaspăt, frunze tocate mărunt - 1 linguriţă 

Piper proaspăt măcinat - 1 linguriţă 

Trei cepe medii, tocate cubuleţe

Sare, 1 linguriţă cu vârf

Două linguri de ulei de floarea soarelui

buzau

Pentru un gust magnific vom face un mix din următoarele produse: 

- 6 roşii medii din care vom înlătura miezul, iar coaja cărnoasă o vom face cubuleţe 

- 200 gr. de brânză feta, tăiată şi ea tot cubuleţe 

- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 

- 1 linguriţă de oregano uscat 

Vom amesteca uşor aceste ingrediente, încercând să nu fărâmăm branza. Separat, strivim bine doi căţei de usturoi, amestecăm cu 2 linguri de ulei extravirgin şi 1 linguriţă de oregano uscat, apoi păstrăm într-un castron mic.

Mai avem nevoie de salată iceberg, o bucată, pită grecească, zece bucăţi. Vom căli ceapa până prinde culoarea aurie, cu ulei, sare, piper şi cimbrişor, apoi dăm la frigider să se răcească timp de o oră. 

Scoatem carnea tocată din frigider şi adăugăm ceapa călită, deja răcită, apoi frământăm foarte bine.

”Facem chiftele la 300 gr-320 gr, cât de rotunde posibil şi la o grosime de două degete, după care  le frigem pe grătar, pătrunse mediu. Separat pita grecească o ungem cu amestecul de ulei şi usturoi pe interior, cu o pensulă, le încălzim pe grătar puţin, le tăiem pe jumătate, rezultând două bucăţi egale pe care le vom folosi, una dedesubt, pe care punem salata iceberg şi mixul de brânză feta cu roşii. Punem apoi burgerul pe care îl acoperim şi pe el cu mixul grecesc de feta. Punem apoi cealaltă jumătate de pita”, spune Chef Cristi Dobre.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite