Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cum vor autorităţile din Buzău să scoată din izolare tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura, unică în Europa

2
31 Oct 2019 19:56:52
Autor: Iulian Bunila

Tabăra de Sculptură Măgura împlineşte anul viitor 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie se vor organiza manifestări dar vor avea loc şi o serie de lucrări menite să promoveze obiectivul şi implicit judeţul Buzău.


Expoziţia de sculptură în aer liber conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. 

Sculpturile au fost realizate de reputaţi artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985, dar în ultimii ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional a devenit locul de petrecere al buzoienilor amatori de grătare la iarbă verde. 

Acest lucru se va schimba însă cât de curând, în urma unui parteneriat între Consiliul Judeţean Buzău şi Asociaţia „Forum Art”. Consiliul Judeţean a aprobat joi proiectul prin care oferă sprijin asociaţiei „Forum Art” în demersul acesteia de a readuce în prim-plan tabăra de la Măgura.

Pentru scoaterea din izolare a tezaurului ce cuprinde 256 de statui realizate de-a lungul celor 16 ediţii a taberei de sculptură, Asociaţia „Forum Art” şi-a propus iniţierea unei Şcoli Internaţionale de Sculptură care să se desfăşoare anual, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Institutul Cultural Român, dar şi alte entităţi din ţară şi din străinătate.

Proiectul ONG-ului buzoian urmăreşte transformarea taberei într-o entitate de artă funcţională, care să reunească anual, la Măgura, lumea artistică europeană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

inuendo
31.10.2019, 20:09:48

Locul este superb. Aflată în apropierea mănăstirii Ciolanu, tabăra de sculptură a fost abandonată și lăsată în ruină de adepții celor trei boscheți. Propagandă electorală de prostgust cu puternice influențe caracalene.

Carmen Florea
31.10.2019, 21:21:01

Buzaul are peste 60 unitati de invatamant, care functioneaza din mila lu' 'mnezeu, fara aviz pozitiv de incediu de la pompieri, adica varza ... Tacem de latrinele din curtea scolilor... Ca sa vezi, acum deschid ei alta scoala, adica mai au niste milioane de ciordit ... Oricum nu li se intampla nimic la Rumania, unde mereu mortu-i de vina ... ... colectiv..., ... 4 ani ..., mai trec 6 si se claseaza dosarul, asta-i miza ... In Romania viata unui om nu valoreaza 2 bani ... ... dar a copiilor nostri?.. Hotii nu dorm noaptea de grija lor ... cam de 30 ani ...

Modifică Setările