Buzău

articolul anterior articolul urmator

Cutremurul a tulburat apa potabilă de la robinetele buzoienilor VIDEO

0
6 Oct 2013 12:04:03
Autor: Iulian Bunila
Apa avea culoare cafenie
Apa avea culoare cafenie

Cutremurul din zorii zilei a provocat nu numai spaimă, în rândul buzoienilor, ci şi probleme în alimentarea cu apă potabilă a oraşului. Imediat după seism, apa a început să curgă tulbure, la robinetele a peste jumătate dintre abonaţii serviciului de apă şi canalizare, din cauza unei concentraţii mari de rugină.


Probleme legate de calitatea apei potabile au fost semnalate din cartierele aflate de-a lungul Bulevardului Unirii, în Micro 3, Broşteni şi Dorobanţi.

Potrivit conducerii Companiei de Apă Buzău, cutremurul a provocat tulburarea apei din reţea. ”Din cauza mişcării scoarţei în sus şi în jos, apa din rezervoare şi conducte s-a umplut cu impurităţi desprinse de pe pereţi. Am luat imediat măsura opririi temporare a furnizării, în anumite zone, pentru a permite decantarea, iar în prezent mai sunt probleme doar la abonaţii de pe Unirii Nord”, ne-a declarat Dumitru Cristea, director tehnic la Compania de Apă Buzău.

La 11.30, după aproximativ şapte ore de la cutremur, apa de la robinete avea încă turbiditate crescută. Mulţi buzoieni au mers în magazine alimentare pentru a se aproviziona cu bidoane de apă potabilă.

Pământul s-a zguduit puternic duminică dimineaţă, la ora 4.37, provocând panică în rândul oamenilor. Cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri în Vrancea şi s-a resimţit în aproape toată ţara. A fost cel mai puternic din ultimii patru ani, însă nu a produs pagube materiale şi nici victime. Seismul a fost urmat de două replici până la ora 9.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările