Buzău

articolul anterior articolul urmator

Demersuri pentru transformarea în comună a staţiunii Sărata Monteoru

0
12 Dec 2019 19:14:21
Autor: Iulian Bunila
Staţiunea Sărata Monteoru ar putea deveni comună
Staţiunea Sărata Monteoru ar putea deveni comună

Autorităţile buzoiene au planuri mari în legătură cu staţiunea balneară Sărata Monteoru. Conducerea Consiliului Judeţean Buzău anunţă că va iniţia demersuri către autorităţile centrale pentru ca Staţiunea Sărata Monteoru să devină comună de sine stătătoare.


Localitate cu puţin peste 1.000 de locuitori, dar cu numeroase pensiuni sau proprietăţi private care aduc bani la bugetul local, prin taxe şi impozite, Sărata Monteoru ar avea un potenţial de dezvoltare mult mai mare dacă ar funcţiona ca o localitate de sine stătătoare, cu o administraţie proprie, şi nu în componenţa comunei Merei. 

Localitatea Sărata-Monteoru face parte din comuna Merei, începând de la reforma administrativă din 1968. În primăvara anului 1989, Sărata-Monteoru a fost declarată comună de sine stătătoare, dar legea prin care s-a făcut acest lucru a fost abrogată imediat după Revoluţie. 

În decembrie 2005, în Monteoru şi Buzău a fost organizat un referendum simultan pentru aducerea staţiunii sub administraţia Primăriei municipiului Buzău, după modelul staţiunii Păltiniş de lângă Sibiu. Deşi votul localnicilor din Monteoru a fost favorabil, în municipiul Buzău prea puţini cetăţeni s-au prezentat la urne, iar referendumul nu a fost validat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii