Buzău

articolul anterior articolul urmator

Descinderi la firme de deratizare şi dezinsecţie bănuite că folosesc ilegal anumite substanţe toxice

0
10 Dec 2019 20:57:52
Autor: Iulian Bunila
Au fost confiscate  36 de kilograme şi 21 de litri de produse de protecţie a plantelor
Au fost confiscate  36 de kilograme şi 21 de litri de produse de protecţie a plantelor

Firmele de deratizare şi cele care vând produse biocide, luate la control. Aproximativ 40 de kilograme şi peste 20 de litri de produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare au fost ridicate în urma unor controale desfăşurate de poliţiştii buzoieni, împreună cu specialişti DSV şi DSP.


Tragedia din Timiş, în care doi copii şi o femeie au murit după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau, a pus în alertă autorităţile.

Poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au efectuat verificări şi controale la 23 de firme autorizate să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate două fapte de natură penală şi au fost confiscate  36 de kilograme şi 21 de litri de produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate au fost aplicate de către instituţiile participante la acţiune 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 de lei. În două situaţii s-a dispus măsura de suspendare a activităţii, respectiv retragerea autorizaţiei de funcţionare.

Astfel de activităţi au mai fost desfăşurate şi în primul trimestru al anului în curs şi vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite rezultate din operaţiunile cu substanţele periculoase sau toxice uitilizate la activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, anunţă poliţiştii buzoieni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările