Buzău

articolul anterior articolul urmator

Doctori din Maternitatea Buzău, acuzaţi de malpraxis. Părinţii unui bebeluş care a murit după o lună de la naştere vor să afle dacă a fost vorba de o culpă medicală

0
8 Nov 2019 18:14:37
Autor: Iulian Bunila

Părinţii unui bebeluş care s-a născut în Maternitatea Buzău şi a murit o lună mai târziu în spitalul Marie Curie din Bucureşti acuză de malpraxis două doctoriţe care au monitorizat gravida. Băieţelul a venit pe lume la începutul lunii octombrie, prin cezariană, însă a murit pe 3 noiembrie, din cauza unor complicaţii dobândite pe timpul sarcinii.

 
Pe toată perioada sarcinii, Ana-Maria Mitu, de 23 de ani, a fost supravegheată de un medic obstretician la cabinetul particular. 
 
În ultimul trimestru de sarcină, aproape de termenul la care trebuia să nască, au apărut probleme medicale.

”La a 38-a săptămâna au început durerile şi am decis să merg la maternitate pentru un consult. M-a consultat ginecologic şi la ecograf mi-a spus că totul este în regulă şi să merg acasă liniştită”, spune Ana-Maria Mitu, mama copilului.
 
După ce primul medic care a consultat-o a trimis-o acasă, femeia a revenit o săptămână mai târziu, cu salvarea, în Maternitate. 

A fost internată însă fără prea multe investigaţii din partea doctoriţei care a luat pacienta în primire.
 
Abia a doua zi, după ce următorul medic de gardă i-a facut ecografie, a reieşit că fătul avea dublă circulară de cordon ombilical iar lichidul amniotic era modificat.

„Am decis şi i-am prezentat şi gravidei situaţia că e mai bine să finalizăm naşterea prin operaţie cezariană pentru că naşterea practic nu progresa în parametri normali. Un copil cam de patru kilograme, un copil care a ţipat imediat la naştere, dar care a făcut o detresă dintr-asta respiratorie şi a fost imediat preluat şi intubat de doctorul neonatolog”, a declarat Mario Constantinescu, medic Maternitatea Buzău.
 
 
Lichidul amniotic în care era meconiu a pătruns în aparatul respirator al fătului şi i-a degradat starea de sănătate astfel încât la naştere bebeluşul a primit scorul Apgar 5. A fost intubat imediat şi pentru că starea era din ce în ce mai gravă a fost trimis la o clinică din capitală.
 
La o luna dupa transfer, copilul a murit în clinica din Bucureşti. Cauza decesului este oficial hemoragie cerebrală şi pulmonară, pe fond de bronhopneumonie. Părinţii copilului spun că medicii de la Buzău i-ar fi tratat cu indiferenţă în timpul sarcinii.

„A tratat cu indiferenţă momentul şi a trimis-o acasă. Vrem să depunem o plângere penală împotriva ambilor medici la poliţia din Buzău şi la colegiul medicilor, cineva trebuie să răspundă pentru lucrurile astea”, Cătălin Marian, tatăl copilului.

La o zi după ce şi-au îngropat pruncul, părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor şi au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliţia municipiului Buzău.
 
Cătălin Marian, tatăl bebeluşului care a decedat pe 3 noiembrie în Spitalul Marie Curie, va da în judecată Maternitatea şi va cere despăgurbiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care daca îi va câstiga îi va dona pentru dotarea spitalului Marie Curie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii