Buzău

articolul anterior articolul urmator

Două cazuri noi de Covid-19 în Buzău. Un copil de patru ani şi mama unui bebeluş, infectaţi cu noul coronavirus

0
5 Jun 2020 16:58:24
Autor: Iulian Bunila

Judeţul Buzău înregistrează încă două cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Este vorba despre o femeie de 30 de ani, din municipiul Buzău, care nu prezintă simptome specifice ale bolii. Cazul doi este cel al unui copil de 4 ani, care se afla internat în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.


În primul caz este vorba despre mama bebeluşului de 9 luni, depistat şi el cu COVID-19, în timp ce se afla în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. 

Femeia a fost internată la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti, acolo unde se află şi copilul ei. 

Al doilea caz este cel al unui copil de 4 ani, care se afla internat în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. El prezintă simptome ale îmbolnăvirii şi a fost transferat la Spitalul din Rm Sărat. 

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 204, 107 persoane fiind declarate vindecate şi externate. În prezent, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 26 de persoane, iar pentru alte 1.889 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii buzoieni împreună cu Poliţia Locală au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1.487 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condiţiile de izolare două persoane, care au fost sancţionate contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 3.000 lei. 

În cadrul acţiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 17 sancţiuni, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea şi 15 pentru tulburarea liniştii publice, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 5.800 de lei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările