Buzău

articolul anterior articolul urmator

Două sate din Lopătari, izolate după ruperea unui pod din tuburi VIDEO

0
11 Dec 2020 16:22:03
Autor: Iulian Bunila
Sursa Claudiu Constantin
Sursa Claudiu Constantin

Ploile din ultimele ore au crescut alarmant debitului apei pe râul Slănic, în zona de munte a judeţului Buzău. Două sate din comuna Lopătari sunt izolate rutier, după ce apele învolburate au distrus podul din tuburi care permitea traficul auto de pe un mal pe celălalt.

 
Claudiu Constantin, primarul din Lopătari, precizează că, de azi-noapte, în satele Chirani şi Săreni nu se mai poate ajunge cu maşina sau căruţele din drumul judeţean.
 
Câteva zeci de localnici au ca soluţii de traversare a râului câteva punţi pietonale, însă nici ele foarte sigure.
 
Utilajele sunt pregătite să intervină pentru refacerea legăturii, însă nu pot interveni deoarece plouă în continuare, râul este învolburat şi ar pune în pericol viaţa muncitorilor. 
 
Hidrologii din Buzău au anunţat că mai multe bazine hidrografice se află sub cod galben de inundaţii până duminică, la ora 16.00.
 
 
Probleme sunt şi în comuna Beceni, în satul Lunca Morii, unde podul de tuburi peste râul Buzău a devenit impracticabil. 
 
”În urma ploilor de ieri, podul de tuburi a fost stricat şi nu se mai poate circula pe el. Am solicitat deja Prefecturii Buzău şi ISU să intervină şi să ne ajute pe situaţii de urgenţă pentru a remedia cât mai repede şi mai bine problema”, a scris pe Facebook, Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni.
 
Acesta face apel la localnici să folosească puntea pietonală, chiar dacă şi aceasta are nevoie de reparaţii majore.
 
 
Institutul Naţional de Hidrologie a emis un cod galben de inundaţii pentru tot judeţul, până duminică, la ora 16.00. Cauza o constituie topirea zăpezii şi ploile care au urmat după.
 
Sunt vizate îndeosebi râul Buzău, cu afluenţii aferenţi sectorului aval de barajul Siriu – judeţele: Buzău şi Prahova, şi râul Râmnicu Sărat, bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior – judeţele: Vrancea şi Buzău.
 
Scurgerile de pe versanţi au umflat apele pâraielor, iar nivelul apei din barajul de la Siriu a crescut şi el. 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările