Buzău

articolul anterior articolul urmator

Echipament militar din dotarea Trupelor de Securitate şi a Jandarmeriei, expus la Muzeul Judeţean Buzău VIDEO

1
14 May 2021 21:18:25
Autor: Iulian Bunila
Sursa M.J. Buzău
Sursa M.J. Buzău

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” poate fi admirată, în această perioadă, la Muzeul Judeţean Buzău. Instituţia buzoiană de cultură este a patra din România care găzduieşte expoziţia cu tematică militară.

 
Organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, expoziţia aduce în atenţia publicului istoria acestei instituţii, care a îndeplinit un rol semnificativ în istoria modernă şi contemporană a României.
 
În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate o serie de piese de patrimoniu şi obiecte cu valoare istorică, distincţii militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice şi de echipament.
 
În expoziţia buzoiană este acoperită şi perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial, prin contribuţia Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, care a făcut posibil ca buzoienii să poată vedea brevete şi distincţii ale unor jandarmi care au luptat în teatrele de operaţii din Kosovo şi Afganistan.
 
 
Oaspeţii au ocazia să afle informaţii  despre istoria Jandarmeriei buzoiene şi să vadă în premieră brevete, medalii şi ordine militare care au aparţinut maiorului Aurel Irimescu, ofiţerul superior care a îndeplinit funcţia de comandant al Companiei de Jandarmi Buzău în perioada interbelică, care au fost oferite de colecţionarul buzoian Daniel Cosmin Obreja. 
 
Prezentarea istoriei Jandarmeriei buzoiene a fost posibilă şi prin contribuţia lui Gabriel Petre, colecţionar buzoian, şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, care au contribuit cu fotografii de epocă şi echipament militar care s-a aflat în dotarea Trupelor de Securitate şi a Jandarmeriei Române în perioada anilor 1990.
 
Expoziţia va putea fi vizitată până pe 27 iunie 2021, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00, ultima intrare fiind la ora 17.15.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

 
Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jed Einstein
14.05.2021, 22:31:56

muzeul bestiilor anti romanesti.

-7 (9 voturi)
Modifică Setările