Buzău

articolul anterior articolul urmator

Elevii buzoieni se întrec în absenţe, la debutul noului an şcolar

0
23 Oct 2013 08:10:39
Autor: Iulian Bunila
Mulţi dintre elevii care chiulesc de la şcoală îşi petrec timpul în baruri
Mulţi dintre elevii care chiulesc de la şcoală îşi petrec timpul în baruri

Situaţie îngrijorătoare în rândul elevilor buzoieni. În primele două săptămâni de şcoală, elevii din judeţ au acumulat peste 40 de mii de absenţe. Îngrijorător este că multe dintre aceste absenţe sunt nemotivate.

 
În luna septembrie, s-au înregistrat 41.508 de absenţe, dintre care doar 14.085 sunt motivate. Asta în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul total al absenţelor a fost de 33.100. 
 
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean ameninţă că se vor lua măsuri imediate în cazul elevilor chiulangii. „Se poate merge până la scăderea notei la purtare, la pierderea burselor, acolo unde este cazul, şi chiar până la exmatriculare, dar scopul nostru nu este sa apelăm la astfel de măsuri drastice, ci acela de a afla care este cauza acestor absenţe şi să încercam sa o înlăturăm”, a declarat Geta Burducea, inspector şcolar general adjunct.
 
Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe absenţe sunt înregistrate în dreptul elevilor de liceu. Campioni la numărul de absenţe sunt, culmea, elevii unor licee de prestigiu din judeţ. Este vorba despre elevii de la Colegiul Economic şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, din Buzău, şi Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă” din Râmnicu Sărat. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii