Buzău

articolul anterior articolul urmator

Evoluţia Armatei Române, într-o expoziţie de arme şi fotografii amenajată la Muzeul Judeţean Buzău VIDEO

0
30 Nov 2021 09:33:53
Autor: Iulian Bunila
Sursa MJB
Sursa MJB

O inedită expoziţie cu tematică militară a fost amenajată la Muzeul Judeţean din Buzău. Pot fi admirate arme, uniforme şi fotografii din Primul Război Mondial, puse în oglindă cu instantanee din cei 20 de ani de participare românească la misiunile din Afganistan.

 
Expoziţia dedicată Primului Război Mondial a adunat obiecte de armament, uniforme militare şi imagini care surprind clipe din viaţa militarilor. 
 
În acelaşi spaţiu, reprezentanţii Muzeului Judeţean au montat şi un cub suspendat, realizat din 56 de fotografii care surprind momente din cei 20 de ani de participare românească la operaţiunile militare din Afganistan.
 
„Două momente extrem de importante în evoluţia Armate Române, cea care sau cea care prin efortul căreia a fost posibil momentul 1 Decembrie 1918”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeul judeţean Buzău. 
 
Oaspeţii au ocazia să descopere o parte din conflictul armat din Afganistan, văzut chiar prin ochii militarilor, imaginile fiind realizate chiar de aceştia.
 
Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 1 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022. Accesul este permis doar cu certificatul verde sau test negativ.
 

 

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie
 

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările