Buzău

articolul anterior articolul urmator

Explozie de noi cazuri de COVID-19, în judeţul Buzău. Valul cinci al pandemiei închide şcoli

0
11 Jan 2022 17:56:03
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Valul cinci al pandemiei de COVID-19 se intensifică şi la Buzău. Potrivit autorităţilor sanitare, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 89 de cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2 şi alte patru cazuri de reinfectare.


Pacienţii au vârste cuprinse între 11 luni şi 86 de ani.În acelaşi interval de timp, numărul persoanelor testate a crescut semnificativ, fiind efectuate 828 de teste.

Explozia numărului de noi îmbolnăviri este evidentă, în comparaţie cu perioada anterioară, spun autorităţile. Săptămâna trecută în judeţul Buzău fuseseră confirmate aproape 250 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 60 de îmbolnăviri au fost înregistrate în weekend.

Totodată, valul cinci al pandemiei de coronavirus a început să închidă şi şcoli din judeţul Buzău. 

Potrivit ordinului Ministerului Educaţiei, şcolile şi grădiniţele în care mai puţin de 60% dintre angajaţi sunt vaccinaţi anti-COVID trec automat în on-line în cazul în care la final de săptămână localitatea din care fac parte are rată de infectare peste 3 la mie.

În judeţul Buzău, două localităţi au de luni o rată de infectare de peste 3 la mie. Este vorba despre Bozioru 4,47 la mie, şi Beceni 3,14. La Bozioru, Şcoala primară Fişici desfăşoară deja de săptămâna aceasta cursuri on-line. Aici, puţine cadre didactice sunt vaccinate, mai exact 25%, mult sub pragul minim de 60%. 

Astfel, elevii şcolii din Fişici fac lecţii din faţa calculatorului. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Buzău, în zeci de unităţi de învăţământ din judeţ, rata de vaccinare a angajaţilor este sub 60%. 

Este vorba de grădiniţe şi şcoli gimnaziale, în special din mediul rural, unităţi de învăţământ în care şi numărul angajaţilor este foarte mic.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 
 
Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările