Fasolea de 1 Decembrie. Reţeta de post, reinterpretată de un bucătar buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicioasa mâncare de fasole, unul dintre cele mai consumate preparate româneşti în perioada Zilei Naţionale, se poate găti după reţeta clasică, cu ciolan sau cârnaţi, ori reinterpretată. Chef Cristi Dobre ne propune o variantă de post cu fasole neagră prăjită bine.

”Frijoles negros refritos” este originară din spaţiul iberic dar se găseşte şi în Mexic, dar ceva mai iute. Varianta propusă de Chef Cristi Ice este o mâncare nu doar gustoasă, ci şi extrem de săţioasă.

”În primul rând, vin cu câteva sfaturi înainte de a pune fasolea la fiert. Fasolea trebuie să fie nouă şi nu veche de ani de zile, pentru că altfel va fierbe foarte greu. Fasolea trebuie ţinută în apă minimum 8 ore”, spune Chef Cristi Ice.

Pentru această reţetă, ne trebuie aproximativ un kilogram de fasole neagră, ceapă şi ulei de măsline, ca ingrediente de bază. 

”Ţinem fasolea la înmuiat circa 8 ore după care o punem la fiert. Când este gata fiartă, tăiem cubuleţe 500 de grame de ceapă, pe care o prăjim în 200 ml. de ulei de măsline extravirgin. Adăugăm fasolea, apoi o linguriţă de chimion măcinat şi doi căţei de usturoi, cam 15 grame, striviţi şi tocaţi mărunt. Mai adăugăm doi ardei iuţi roşii tocaţi rondele, sare după gust şi zeama de la o lămâie. Se lasă la frigider circa 4 ore”, este sfatul bucătarului buzoian.

Imagine indisponibilă

Înainte de servire, ideal e să presăraţi deasupra ceapă verde tocată, frunze de coriandru, roşii cherry tăiate în patru şi ardei jalapeno dar şi brânză cheddar răzuită.

”Toate cele enumerate se vor pune deasupra preparatului care se va servi rece, de la frigider. Această reţetă se poate  servi cu nachos, la un meci, lângă o bere”, spune Chef Cristi Ice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite