Buzău

articolul anterior articolul urmator

Firme de construcţii chemate să ajute la terminarea casei unei familii care a petrecut iarna în frig şi în beznă

2
25 Jun 2022 15:19:45
Autor: Iulian Bunila
Mioara Crângaşu are cinci copii  Sursa Marius Simionică
Mioara Crângaşu are cinci copii  Sursa Marius Simionică

Este nevoie de mai multă susţinere financiară şi logistică pentru continuarea lucrărilor la noua casă a familiei sărmane din satul Amara, comuna buzoiană Balta Albă. Apelul a fost lansat de Asociaţia Caritabilă ”Marius şi Prietenii”, cea care a demarat proiectul umanitar cu fonduri de la donatori din Diaspora.

Beneficiarii locuinţei sunt Mioara Crângaşu, cei cinci copii ai săi şi o bătrână oarbă, care încă locuiesc într-o casă dărăpănată, până de curând debranşată de la curent. Aceştia au trăit toată iarna ca-n peşteră, în frig şi pe întuneric. 
 
Între timp, oamenii buni din toată ţara au aflat despre necazul familiei din Amara, comuna Balta Albă, şi împreună au adus lumina în casa lor. 
 
Asociaţia Caritabilă ”Marius şi Prietenii” a strâns fonduri de la donatori din Diaspora, iar de câteva săptămâni lucrează la ridicarea zidurilor locuinţei familiei Crângaşu. 
 
”E cel mai mare proiect, mai ales pentru bunicuţa şi nepoţeii. Le trebuie spaţiu, bunicuţa fiind nevăzătoare, îi trebuie şi ceva mai larg, să nu ne accidentăm. Căsuţa asta va avea aproape 100 de metri pătraţi. Ştim cum au stat până acuma. Vor avea ca, la bloc, apă caldă, apă rece, toaletă, exact ce trebuie unei gospodării”, declară Mihai Alexandru, coordonatorul lucrării.
 
Între timp, materialele de construcţie s-au scumpit atât de mult încât planurile iniţiale au fost încurcate. Totodată, entuziasmul donatorilor a mai pălit între timp, asfel că membrii asociaţiei umanitare coordonată de Marius Simionică sunt nevoiţi să facă un nou apel la solidaritate faţă de familia necăjită.
 
”Azi, azi mă simt aproape singur într-un proiect care înseamnă «cel mai mare de până acum din cele 9 case»! Absolut toate marile companii care se ocupă cu distribuţia/vânzarea materialelor de construcţii şi la care am apelat în speranţa că dacă nu pot să ne ofere materiale sub formă de sponsorizare, deşi suntem eligibili pentru asta, măcar să ne ajute cu nişte reduceri substanţiale având în vedere că absolut tot ce facem înseamnă Voluntariat”, a transmis Marius Simionică (foto jos) printr-un mesaj postat pe reţelele de socializare.
 
 
Tot aici sunt afişate şi modalităţile prin care se pot face donaţii. Locuinţa va avea trei camere, baie şi o bucătărie mare, în care copilaşii vor avea suficient loc să se joace în timp ce mama lor le va găti. Valoarea lucrării este estimată la peste 50.000 de euro.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marinaru' Titi
25.06.2022, 16:23:45

Hai,citiorii infocati...sariti cu banii de-o cafea...sau aia care iau sampanie cu roaba ...renuntati la o sticla!Orice prost poate face rau,dar bine fac doar regii...

-1 (1 vot)
PYNO daniel
25.06.2022, 17:23:55

daca erau ucraineni era casa gata pana acuma.romanii ajuta strainii dar pe ai lui nu.

-1 (1 vot)
Modifică Setările