Buzău

articolul anterior articolul urmator

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, scapă de pedeapsă în cunoscutul dosar “Orizont”

1
13 Dec 2019 09:09:36
Autor: Iulian Bunila

Curtea de Apel Ploieşti a închis ultima filă din dosarul ”Orizont” în care a fost judecat fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală. Completul de judecată a pronunţat o nouă hotărâre, însă în ceea ce priveşte latura penală a menţinut soluţia instanţei de fond, de la Tribunalul Dâmboviţa, constatând intervenirea prescripţiei speciale şi nu mai poate fi tras la răspundere penală.


Judecătorii Tribunalului Dâmboviţa, prima instanţă sesizată, au constatat că faptele de care erau acuzati inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir s-au prescris aşa că au decis încetarea procesului penal. 

Sentinţa a fost atacată atât de cei trei inculpaţi cât şi de DNA, aşa că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care a pronunţat hotărârea definitivă. 

În dosarul “Orizont” fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată în primăvara lui 2014 pentru abuz în serviciu. 

Boşcodeală şi alţi doi inculpaţi, fosta şefă a Cadastrului, Viorica Stana şi fostul director al Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură, Nicolae Trandafir, au fost acuzaţi de abuz în serviciu pentru trecerea unui teren de 33 de hectare în domeniul privat al municipiului Buzău. 

În primăvara anului trecut, judecătorii Tribunalului Dâmboviţa, prima instanţă sesizată, au constatat că faptele de care erau acuzati s-au prescris aşa că au decis încetarea procesului penal. 

Sentinţa a fost atacată atât de cei trei inculpaţi cât şi de DNA, aşa că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care, joi a pronunţat hotărârea definitivă. 

Conform sentinţei de pe fond, Boşcodeală şi complicii săi ar trebui să plătească Staţiunii de Cercetare Legumicolă vreo 5,3 milioane de lei, plus dobânzi. 

”Obligă, în solidar, pe inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, la plata către aceasta a sumei de 5.352.864 lei, cu dobânda legală la data plăţii, reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în suprafaţă de 33 ha” – sentinţa de pe fond.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

elfu
13.12.2019, 09:20:06

asa scapa toti .

Modifică Setările