FOTO Comorile Buzăului, reproduse de elevi din Liceul de Arte, admirate la Târgul de Turism al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Buzăul participă la Târgul Naţional de Turism al României, de la Romexpo Bucureşti, cu un concept axat pe promovarea Geoparcului „Ţinutul Buzăului”. Standul a fost amenajat în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

Anul acesta, judeţul Buzău vine cu o amenajare specială, centrată pe promovarea atracţiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”. 

Nu lipsesc Vulcanii Noroioşi, Trovanţii, Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Chihlimbarul de la Colţi, toate în miniatură, filme de prezentare, precum şi costume populare buzoiene.

”Mulţumiri speciale Liceului de Arte Margareta Sterian pentru ajutorul oferit pentru amenajarea standului, dovedind încă o dată că sunt parteneri de încredere, o echipă unită, care iubeşte arta, frumosul, dar mai ales judeţul Buzău”, scrie Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, pe Facebook. 

buzau

Ţinutul Buzăului este desemnat Destinaţie Europeană de Excelenţă pentru Turism Rural încă din 2012, iar anul acesta vor fi promovate nu numai atracţiile turistice din acest areal geografic, dar şi meşteşugurile, produsele tradiţionale buzoiene şi dansurile populare specifice.

Alături de Consiliul Judeţean Buzău sunt şi meşterii populari buzoieni: Emil Matei, de la Mânzăleşti, care va promova meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, dar şi Amelia Papazissu, deţinătoarea distincţiei „Tezaur Uman Viu”, care va promova arta populară tradiţională din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.

Sâmbătă, „Ţinutul Buzăului” va fi promovat şi în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, eveniment la care participă şi ziarişti, bloggeri, specialişti în turism şi numeroşi operatori de turism. 

Ca în fiecare an, vor fi promovaţi şi producătorii de produse tradiţionale. La standul judeţului Buzău va avea loc o degustare de produse tradiţionale, covrigi de Buzău şi vinuri buzoiene, mărci înregistrate ale judeţului.

Obiectivele turistice ale judeţului vor fi prezentate vizitatorilor şi puse în valoare şi cu ajutorul materialelor de promovare turistică (hărţi, pliante, broşuri), realizate de Consiliul Judeţean Buzău, echipa Asociaţiei Ţinutul Buzăului şi de Centrele de Informare turistică din judeţul Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite