Buzău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Parcare cu etaj, pentru maşini şi biciclete, proiectată pentru cartierele municipiului Buzău

0
11 Aug 2020 17:29:28
Autor: Iulian Bunila
Foto Primăria Buzău
Foto Primăria Buzău

O parcare cu locuri pentru autoturisme şi pentru biciclete, spun autorităţile municipiului Buzău, este soluţia ideală pentru cartierele aglomerate. Viceprimarul Ionuţ Apostu a furnizat buzoienilor primele fotografii şi detalii ale modelului ce ar putea fi implementat pentru prima dată în cartierul Micro 3, pe strada Pietroasele.

 
Anul trecut, după demolarea garajelor în mai multe zone aglomerate, Primăria a demarat un studiu de fezabilitate privind amplasarea de parcări supraetajate pe terenurile respective, pentru început în zona Cartierului Episcopiei (Micro 3), unul dintre cele mai aglomerate şi compacte cartiere ale oraşului. 
 
”Soluţia oferită de specialişti este cea a unei parcări modulare de tip Smart Parking cu regim de înălţime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme şi un spaţiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces şi camere de supraveghere, adică în condiţii de securitate deplină”, scrie viceprimarul Ionuţ Apostu.
 
Prin acest proiect, edilii urmăresc o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, ”chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafaţă mult mai mare”, conform viceprimarului Apostu. 

Parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante. Nu este nevoie de autorizaţie de construire amplasarea acesteia şi poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare. Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât şi pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branşament electric.

Preţul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro echipată complet. Primăria va implementa noul sistem în cartierul Episcopiei, apoi va fi extins şi în alte zone ale oraşului.

Vă mai recomandăm şi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările