Buzău

articolul anterior articolul urmator

FOTO Turnul Palatului Comunal din Buzău va fi deschis publicului

0
21 Oct 2013 12:49:23
Autor: Iulian Bunila

În curând, vom putea admira centrul oraşului Buzău de la peste 20 de metri înălţime. Municipalitatea intenţionează să deschidă, luna viitoare, turnul cu ceas al Primăriei şi să permită tuturor curioşilor accesul în această zonă a Palatului comunal. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.


În această perioadă, se desfăşoară lucrări de amenajare a turnului Palatului Comunal, pentru ca la data când va putea fi vizitat să arate în cele mai bune condiţii. Lucrările de reabilitare costă în jur de 30.000 de lei.

Conducerea Primăriei Buzău crede că, în timp, turnul cu ceas al Palatului Comunal va deveni un obiectiv turistic al oraşului. În interior Va fi amenajat un punct comercial pentru suveniruri.

Palatul Comunal este cea mai impunătoare construcţie din judeţul Buzău. Construită în perioada 1899 – 1903, la comanda primarului Nicu Constantinescu, de către arhitectul Alexandru Săvulescu. 

În 1944, Palatul Comunal a fost bombardat de către aviaţia britanică iar ulşterior a fost incendiat de militarii sovietici, fiind distrus aproape în totalitate. Palatul a fost reconstruit la sfârşitul anilor '40. 

În prima jumătate a secolului trecut, turnul Palatului Comunal era folosit ca punct de observare de către pompieri, pentru a identifica incendiile care se iscau pe raza localităţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările