Buzău

articolul anterior articolul urmator

Furia unui tânăr din Buzău al cărui bunic ar fi fost lăsat să moară într-un azil focar de COVID-19. Reacţia DSP

10
11 Aug 2020 08:45:39
Autor: Iulian Bunila
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Bătrânii din azilul din Costeşti, unde a fost declarat focar de COVID-19, sunt refuzaţi la internare şi lăsaţi să moară. Este acuzaţia pe care o tânăr o lansează public împotriva autorităţilor sanitare din Buzău.

”Bunicul meu, lăsat sa moară!”, este titlul mesajului acuzator pe care Andrei Adrian l-a postat luni pe pagina sa de Facebook. 
 
Acesta descrie, în câteva rânduri, situaţia în care se află bunicul său, de 91 de ani, beneficiar al Căminului pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena”, din Costeşti, judeţul Buzău.
 
Bătrânul şi alţi doi asistaţi ai centrului social ar fi fost confirmaţi duminică cu noul coronavirus, conform postării tânărului din Buzău. 
 
”Testarea a fost făcută la azilul de bătrâni din Costeşti acolo unde se roagă să moară în fiecare clipă. De 5 zile nu mănâncă nimic, nu bea apă iar astăzi (luni n.r.) personalul azilului ne-a zis să îi ducem haine, că e pe moarte”, a scris Adrian Andrei pe Facebook. 
 
Acesta îşi îndreaptă furia către conducerea DSP Buzău, pe care o acuză că a decis ca numai personalul infectat al azilului să fie internat în spitale, nu şi bătrânii bolnavi.
 
”În starea în care este, împreună cu alţi doi bătrâni testaţi pozitiv, este închis într-o cameră a căminului, unde a hotărât şefa DSP Buzău, fără sprijin şi personal medical. A spus ea că nu îi transferă şi că îi tratează acolo. Cum? Fără să fie nici măcar un cadru medical? Practic îi lasă să moară acolo”, menţionează Adrian Andrei în postarea sa.
 
În urma anchetei epidemiologice desfăşurate de inspectorii DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, au fost confirmate pozitiv 11 persoane.
 
”Autorităţile au dispus duminică izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora”, se arată într-un comunicat al DSP Buzău. 
 

Vă mai recomandăm şi:

Vacanţă de coşmar în România. „Dacă turismul face progrese, să mi le arate şi mie, că eu nu le văd”

Pandemia a adus alte categorii de turişti în Delta Dunării. Cine le-a luat locul studenţilor şi foştilor vamaioţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Alfa Omega
11.08.2020, 09:03:21

De ce nu sunt internati ? Asta este o crima sa lasi omul sa moara fara ingrijire,mancare , medicamete si apa chiar daca are 91 de ani ! Cine a decis asta trebuie sa raspunda pentru crima in fata legii ! Lasa bietii oamenii sa moara si ei stau la birou si dau telefoane , crima se cheama asta si trebuie sa raspunda in fata legii !

+2 (8 voturi)
Cristina Ene
11.08.2020, 09:30:54

Rezistentii liberali au decis !:)

-6 (10 voturi)
Chifu Marius
11.08.2020, 09:45:52

In Romania, oamenii mureau tot asa si înainte de de covid. In unele spitale îngrijirea era doar de forma. Am fost nevoit sa imi iau mama acasă si asa i-am prelungit viata cu ceva. O condamnaseră la moarte încă de la internare. ”Oamenii morat„ zicea un medic arab care nu se uita niciodată la pacienți. Atunci am cunoscut cel mai acut sentiment de ura si de neputință.

+2 (2 voturi)
mircea Tot
11.08.2020, 09:47:51

Normal . trbuie sa le iasa la guvernanti si la cei care i sustin numarul de ... morti. Cum dracu sa mai fure , Arafat&co , daca n au...motiv . Asta i covid.... miliarde. Si unii din prosti din aceasta arie geografica pun botu. vezi d ne .

-5 (7 voturi)
Demetrescu Radu
11.08.2020, 10:27:36

Din pãcate sistemul sanitar este plin de oameni iresponsabili ( ca sã mã exprim frumos). Bunicul respectiv care a fost ucis nu este primul şi nu va fi nici ultimul...

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)