Glume pe nervii operatorilor de la STS. Sute de mii de apeluri false la 112, în 2013, în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe apeluri la 112 au fost efectuate de către copii, tineri şi de persoane cu probleme psihice
Cele mai multe apeluri la 112 au fost efectuate de către copii, tineri şi de persoane cu probleme psihice

Statistică îngrijorătoare făcută publică de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Specialiştii au contorizat numărul apelurilor de urgenţă efectuate pe parcursul lui 2013. Rezultatul? Peste 75 la sută dintre acestea au fost false.

Buzoienii au efectuat, în 2013, 438.538 de apeluri către numărul unic de urgenţă 112. Situaţia este însă îngrijorătoare în condiţiile în care 75,07 la sută dintre acestea au fost false. Dintre sutele de mii de cetăţeni puşi pe glume, numai 281 de buzoieni au fost sancţionaţi pentru că şi-au bătut joc de operatorii 112. Cele mai multe dintre apeluri au fost transferate către Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, Pompieri şi Jandarmerie.

„Multe persoane sună fără a avea o urgenţă, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale. Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi. La 112 se sună doar atunci când aveţi cu adevarat o urgenţă”, se arată într-un comunicat al STS Buzău.

Cele mai multe apeluri au fost efectuate de copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi au fost în mare parte realizate de pe cartele pre-pay.

Citeşte şi: 

Biblioteca oamenilor străzii, un proiect iniţiat de şeful centrului pentru persoane fără adăpost din Buzău

Bătrână de 86 de ani, din Robeasca, dispărută de trei zile de acasă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite