Buzău

articolul anterior articolul urmator

Grădină botanică şi centru de ştiinţe, amenajate de autorităţile Buzăului în Parcul Crâng VIDEO

0
24 Jan 2022 18:59:24
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

După redobândirea pădurii Crâng de către municipiul Buzău, primăria va trebui să o regenereze şi să o cureţe de uscăciuni şi de gunoaie. Ulterior, aici vor fi înfiinţate un centru de ştiinţe la turnurile de apă şi o grădină botanică.

 
La sfârşitul celor 30 de zile de la aprobarea restituirii pădurii Crâng către municipalitatea buzoiană, Romsilva va trebui să definitiveze documentele de predare a celor 177,74 de hectare.
 
După finalizarea aprobării transmiterii, va fi interzisă trecerea oricărei suprafeţe de pădure din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Buzău.
 
Restituirea pădurii Crâng a venit într-o perioadă nefastă, atât pentru buzoieni, ameninţaţi permanent de pandemia de Covid-19, cât şi pentru copaci, îmbolnăviţi şi ei de o ciupercă distrugătoare.
 
Odată cu regenerararea pădurii prin extragerea pomilor bolnavi şi prin replantări masive, pădurea Crâng va fi transformată în cea mai mare pădure-parc din Comunitatea Europeană.
 
Tot aici, în curtea cu cele două turnuri de apă, va fi înfiinţat un centru de ştiinţe şi, cu ajutorul Băncii de Gene, va fi amenajată o grădină botanică.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 
 
Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările