Buzău

articolul anterior articolul urmator

Incendiile de vegetaţie uscată îi solicită la maximum pe pompierii buzoieni

0
2 Aug 2016 11:15:04
Autor: Iulian Bunila
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Un val de incendii de vegetaţie s-a abătut în aceste zile peste Buzău pompierii fiind solicitaţi să plece la intervenţii de trei, patru ori pe zi. Luni noapte, la ora 22.41, echipajele ISU au primit un apel de urgenţă, prin care erau anunţaţi că în satul Oreavu, comuna buzoiană Valea Râmnicului a izbucnit un incendiu violent.


La locul solicitării au ajuns două echipe de pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă. Flăcările se manifestau violent, pe un teren aflat în proprietatea primăriei. Incendiul a pornit de la un gunoi de grajd iar, din cauza vântului, acesta s-a extins şi la vegetaţia uscată din zonă. 

Pompierii au fost ajutaţi la stingerea incendiului şi de către cinci cetăţeni. Odată stinse flăcările au fost estimate şi pagubele, care sunt imense. Au ars 40 de tone de gunoi şi 50 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Cauza incendiului a fost foc deschis în spaţiu deschis.

Luni, primul incendiu de vegetaţie uscată a fost semnalat în satul Potârnicheşti, comuna Poşta Câlnău. Misiunea a fost una extrem de dificilă pentru pompieri care au intervenit cu trei echipaje pentru a stinge flăcările ce au cuprins o suprafaţă însemnată de teren cu mărăciniş.

În după-amiaza aceleiaşi zile, un apel disperat venit din partea primarului din localitatea buzoiană Râmnicelu, i-a pus în alertă pe pompieri. O suprafaţă de 20 hectare din islazul comunal a ars în urma unui incendiu violent, semnalat în satul Colibaşi, din Râmnicelu.

La numai câteva ore distanţă, ISU Buzău a primit o nouă misiune de stingere incendiu la anexele gospodăreşti ale unei case din satul Cioranca, din comuna Movila Banului. La locul intervenţiei au sosit trei autospeciale cu apă şi spumă. Din primele date, se pare că incendiul ar fi izbucnit de la nişte porumbare aflate în gospodărie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările