Buzău

articolul anterior articolul urmator

Investiţie în amenajarea lângă Buzău a unui depozit ecologic pentru deşeuri menajere

2
9 Jul 2020 18:20:36
Autor: Iulian Bunila
Sursa: Google Maps
Sursa: Google Maps

Depozitul va fi amenajat pe raza comunei Poşta Câlnău. Investiţia este inclusă în Planul judeţean de gestionare a deşeurilor pentru următorii ani. Joi, la sediul Consiliului Judeţean, a fost semnat contractul prin care două de firme de consultanţă, una din Bucureşti iar cealaltă din Grecia, vor întocmi planul actualizat de gestionare a deşeurilor în judeţ.


Pe lângă amenajarea depozitului ecologic de la Poşta Câlnău pentru deşeuri menajere, prevăzut cu o staţie complexă de sortare, compostare şi tratare mecanică şi biologică, Consiliul Judeţean şi-a propus alte două obiective. 

Se doreşte retehnologizarea staţiilor de transfer existente şi operaţionale din localităţile Cislău şi Beceni, iar cel de-al treilea obiectiv îl constituie închiderea depozitului neconform de deşeuri din municipiul Râmnicu Sărat.

Contractul semnat între Consiliul Judeţean şi cele două firme de consultanţă - asociate pentru acest proiect -are o valoare de 1,75 milioane de lei, fără TVA, şi o durată de 15 luni, iar după semnarea documentului, prestatorul are la dispoziţie 6 luni pentru întocmirea şi predarea planului judeţean de gestionare a deşeurilor şi o perioadă de 15 luni pentru întocmirea şi predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

elfu
10.07.2020, 09:31:03

e in vecinatatea canalului pt irigatii ? ce tampiti

elfu
10.07.2020, 09:33:10

este cumva situata in zona de deasupra satelor ? adica daca e o infiltrare distruge panza freatica asociata satelor ...