Buzău

articolul anterior articolul urmator

Invitaţi din Belgia şi Franţa la Festivalul Naţional de Muzică Francofonă „Francochanson”, ediţia a V-a

0
27 Mar 2014 17:15:30
Autor: Iulian Bunila
S-au înscris la concurs peste 250 de elevi din 15 judeţe
S-au înscris la concurs peste 250 de elevi din 15 judeţe

Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, organizează cea de-a cincea ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Francofonă „Francochanson”. Evenimentul va avea loc în zilele de 29 şi 30 martie, în Sala Mare a Consiliului Judeţean şi la Galleria Mall din Buzău.

 
Cei peste 250 de elevi din 15 judeţe înscrişi în competiţie vor evolua în două zile diferite, primii care vor urca pe scenă fiind elevii de gimnaziu, programaţi pentru data 29 martie, între orele 11.00-17.00, urmând ca elevii de liceu să evolueze pe data de 30 martie, tot între orele 11.00-17.00. Festivitatea de premiere va avea loc duminică de la ora 19.00.
 
Concursul propriu zis se va desfăşura în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, în timp ce spectacolul de gală şi festivitatea de premiere se vor desfăşura la complexul comercial Galleria.
 
Organizatorii au pregătit şi două spectacole de gală, susţinute de tineri muzicieni francofoni prezenţi pentru prima dată în România: sâmbătă, 29 martie 2014, ora 18.00 – Frédéric Poli şi Romain Habert, muzicieni din Montreuil, Franţa, şi duminică, de la ora 18.00 – trupa Racine Congo din Belgia. 
 
Trei câştigători de la concursul buzoian vor participa, în luna mai, la festivalul internaţional Chants, Sons sur scène, de la Baia Mare. De asemenea, organizatorii acestei ediţii au pregătit premii de exceptie pentru cea de-a cincea editie. Elevii de liceu vor primi două locuri gratuite la Centrele Internaţionale Francofone din Franţa, unde vor avea ocazia să viziteze oraşul Paris şi apoi să meargă la Bordeaux, pentru a desfăşura activităţi culturale împreună cu tineri din întreaga lume. De asemenea, doi dintre câştigătorii la secţiunea gimnaziu vor beneficia de participare gratuită la tabăra francofoniei de la Sărata Monteoru. 
 
Citeşte şi: A refuzat o şpagă de 15.000 de euro şi a fost ales „Poliţist de onoare al judeţului Buzău”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările