Buzău

articolul anterior articolul urmator

Judeţul Buzău va avea un uriaş depozit ecologic, pentru gunoiul menajer din toate comunele

0
8 Jan 2022 16:25:50
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

2022 este anul când, după o aşteptare de peste zece ani, în judeţul Buzău ar putea începe amenajarea unui depozit ecologic pentru deşeurile menajere. Investiţia face parte din noul Master plan de management al deşeurilor menajere, implementat de Consiliul Judeţean Buzău, cu bani europeni.

În ultima şedinţă din 2021, Consiliul Judeţean a aprobat un proiect referitor la terenul pe care să fie amenajate gropile ecologice de gunoi. Potrivit documentului, rampele ar urma să fie amenajate la marginea comunei Poşta Câlnău.
 
Toate localităţile din judeţ sunt deja înscrise în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară şi au căzut de acord să se implice în implementarea Master planului. Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, ar urma să fie implementat în maximum doi ani.
 
Pe lângă realizarea unui depozit ecologic pentru deşeuri menajere, Master planul de gestionare a deşeurilor menajere mai prevede amenajarea unei staţii de tratare mecano-biologică, a unei staţii de compostare a deşeurilor şi a unei staţii de sortare a deşeurilor, toate urmând a fi amenajate pe teritoriul comunei Poşta Câlnău.
 
Autorităţile judeţene au mai încercat, în urmă cu zece ani, să implementeze un master plan de gestionare a deşeurilor, tot cu bani europeni. Demersul a fost însă sortit eşecului, deoarece mai multe primării din judeţ s-au retras din proiect, finanţarea europeană fiind suspendată.  
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările