Buzău

articolul anterior articolul urmator

Legumicultorii dintr-o comună buzoiană sunt chemaţi să se înscrie într-o cooperativă de producţie

0
2 Dec 2019 15:35:26
Autor: Iulian Bunila
Prin asociere, legumicultorii speră să aibă pieţe de desfacere
Prin asociere, legumicultorii speră să aibă pieţe de desfacere

Fermierii din cel mai mare bazin legumicol din judeţul Buzău se asociază într-o cooperativă, ca să beneficieze de facilităţi începând din momentul producţiei până la vânzarea produsului. Preţurile de vânzare stabilite vor fi satisfăcătoare pentru agricultori, care vor avea şi garanţia că plăţile sunt făcute la timp.


Comuna Mărăcineni înfiinţează, cu sprjinul Ministerului Agriculturii, prima cooperativă agricolă din judeţul Buzău, care le va oferi viitorilor săi membri mai multe beneficii.

”Cooperativa este singura cale prin care agricultorii noştri pot obţine fonduri europene, consultanţă tehnică gratuită, scutire de la plata impozitului pe profit şi pe clădirile folosite, garanţia că termenele de plată se respectă şi multe altele”, spune Dumitru Constantin, managerul comunei Mărăcineni. 

Agricultorii din Mărăcineni sunt invitaţi să vină în zilele următoare la primăria din comună pentru a obţine informaţii detaliate şi pentru a se înscrie în asociaţia locală.

„Întreaga documentaţie este gratuită, iar beneficiile depăşesc orice aşteptare. Îi aşteptăm la Primărie pe toţi agricultorii din Mărăcineni, pentru a se înscrie în cooperativa agricolă”, spune angajatul primăriei din Mărăcineni.
 
Agricultorii înscrişi în cooperativă vor avea o forţă de negociere mult mai mare, o garanţie că produsul lor va fi vândut la un preţ bun, facilităţi la accesarea de fonduri europene şi scutiri de taxe şi impozite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările