Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Lider de sindicat din Buzău, membră a reţelei creditelor false acordate pe numele unor pensionari

0
8 May 2014 18:17:23
Autor: Iulian Bunila
Corina Donescu este vicelider al sindicatului SANITAS Buzău FOTO: Captură Campus TV
Corina Donescu este vicelider al sindicatului SANITAS Buzău FOTO: Captură Campus TV

În reţeaua „creditelor false”, destructurată zilele trecute, este şi un lider de sindicat. Este vorba de Corina Donescu, viceliderul sindicatului Sanitas Buzău. Sindicalista este una dintre ceI trei asistenţi medicali care au sustras, din arhivele Spitalului Judeţean, adeverinţele unor pensionari pe care le-au dat unor angajate ale unor societăţi de creditare care, la rândul lor, au acordat împrumuturi false pe numele vârstnicilor.

 
Corina Donescu lucrează ca asistent medical la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean şi avea acces la documentele pensionarilor care ajungeau în spital. Ea a avut doi complici din rândul colegilor asistenţi, toţi fiind cercetaţi penal într-un dosar în care mai apar două funcţionare ale unor societăţi nebancare de creditare, dar şi alte zece persoane.
 
„Nu pot să spun decât că suntem şocaţi, efectiv, noi colegii. Nu putem înţelege cum s-a putut întâmpla aşa ceva şi cum a putut să ducă mintea pe un om care ar trebui să aibă probitate morală pentru această meserie de asistent medical. (...) Noi n-avem ce măsuri să luăm, acestea sunt de competenţa organelor de cercetare şi noi nu putem decât să condamnăm faptul că a aruncat o pată pe acest halat alb al asistenţilor medicali”, a declarat Mariana Munteanu, liderul SANITAS Buzău.
 
Creditele au fost luate cu acte procurate ilegal, pe numele unor pensionari. Gruparea care a acţionat astfel se baza pe două angajate ale unei instituţii de mediere a creditelor, analiste de credite. Donescu şi ceilalţi doi asistenţi făceau rost de adeverinţe de pensionari, iar o altă persoană, angajată la o companie de utilităţi, aducea copii după facturile de utilităţi ale vârstnicilor. În acest fel se întocmeau dosarele de credite care erau aprobate în cadrul băncii. Ulterior, diverşi complici erau trimişi să ridice banii în numele pensionarilor. În acest fel s-au derulat 12 credite, în sumă de totală 130.000 de lei.
 
Citeşte şi: Un bărbat din Râmnicu Sărat şi-a ucis soţia şi fetiţele, după ce a aflat că va fi arestat

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările