Buzău

articolul anterior articolul urmator

Locuinţă comunistă, reconstituită la Muzeul Judeţean la 30 de ani de la Revoluţie

1
13 Dec 2019 09:50:24
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

O expoziţie inedită va fi inaugurată luni, 16 decembrie, la Muzeul Judeţean de Istorie Buzău, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului în România.


Sub titlul „Decembrie 1989: între Revoluţie şi Crăciun”, reprezentanţii muzeului vor reconstitui interiorul unei locuinţe urbane din perioada comunistă, cu ambientul care reflectă viaţa unei familii, ternă şi cu multe lipsuri, în aşteptarea Crăciunului. 

Totodată, expoziţia va conţine fotografii şi materiale video, care redau efervescenţa socială caracteristică maselor în revoluţie. 

Pe parcursul a opt ani, Muzeul Judeţean Buzău şi-a îmbogăţit patrimoniul cu aproape 4000 de bunuri, care reflectă viaţa privată cotidiană în timpul regimului communist.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
13.12.2019, 10:39:29

„reprezentanţii muzeului vor reconstitui interiorul unei locuinţe urbane din perioada comunistă, cu ambientul care reflectă viaţa unei familii, ternă şi cu multe lipsuri, în aşteptarea Crăciunului.” Și-acum, în democrație, viața pentru 80% din populația rămasă în țară este ternă şi cu multe lipsuri, în aşteptarea Crăciunului. Dar acum nu mai suntem „comuniști”, când am fost? acum suntem „democrați” și ne spunem „domni” nu „tovarăși” și cu asta ce-am făcut, tot viață „ternă și cu lipsuri” Dar propaganda „democrată” ...