Magia globurilor personalizate. Peisajele de iarnă şi figurile cu Moş Crăciun sunt cele mai cerute modele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De şase ani, pasiunea buzoiencei Viorica Şerbănoiu este de a reînsufleţi obiecte vechi, de la cutii de bijuterii, la haine şi încălţăminte vechi, cu ajutorul pensulei, culorilor şi al imaginaţiei. Noiembrie şi decembrie sunt lunile în care artista se dedică exclusiv pictării globurilor pentru pomul de iarnă.

Viorica Şerbănoiu şi-a amenajat atelierul acasă, unde poate lucra până târziu în noapte. Are atât de multe comenzi, încât îşi permite foarte puţine pauze, şi acestea strict pentru rezolvarea cerinţelor familiei. 

”Fac cel mult trei, patru globuri pe zi. Este cel mai complex şi fragil suport pe care pictez. Comenzile sunt cu fiecare an mai multe, dar eu sunt aceeaşi, pictez cu aceeaşi pasiune şi meticulozitate, deci nu pot lua toate comenzile. Ştiu, ar trebui să pictez din timp globuri, dar încă nu am învăţat să depăşesc condiţia muzei”, spune artista.

Viorica îşi promovează creaţia pe reţelele de socializare, unde a reuşit să strângă un nucleu de clienţi fideli, vrăjiţi de minunile care ies din mâinile şi imaginaţia ei.

”În general, oamenii cer globuri pictate din acelaşi motiv pentru care eu am început să le pictez. Sunt ghidaţi de nostalgie, vor tradiţie, unicitate, culoare şi frumos. Unii vor globurile mele pentru a le face cadou, alţii comandă mai multe pentru bradul de acasă”, ne explică artista.

image

Sursa Facebook Viorica Şerbănoiu

Pentru a transforma globul transparent într-un obiect de artă, buzoianca foloseste vopseluri rezistente şi globuri comandate la o sticlărie din Ardeal. Cel puţin două ore durează personalizarea unui glob pentru pomul de iarnă. 

”Globurile sunt din sticlă, suflate manual într-un sat din Transilvania. Mi se pare că asta întregeşte povestea globurilor mele, fiind româneşti sută la sută, autentice. Nu sunt comparabile nici ca aspect, dar nici ca preţ cu cele de pe piaţă, chinezeşti. Iau întotdeauna globuri simple, transparente, de trei dimensiuni diferite: de 8, 10 si 12 centimetri”, declară artista din Buzău.

Peisajele de iarnă şi figurile cu Moş Crăciun sunt cele mai cerute modele de imprimat pe globurile comandate de clienţii Vioricăi.  Preţurile diferă în funcţie de dimensiunea globului şi complexitatea picturii, între 50 şi 100 de lei bucata.

”Temele sunt diverse, de la peisaje de iarnă, oameni de zăpadă; îl vor pe Moş Craciun, cer imagini cu zâne, personaje favorite, până la portretele celor dragi. O comandă inedită am avut de la elevii unei clase din Colegiul Hasdeu care mi-au comandat globuri personalizate pentru fiecare profesor. Aşa am pictat globuri cu Ştefan cel Mare, Einstein, Trump, Turnul Eiffel. A fost amuzant. Am făcut pentru un fan un glob cu Yoda din Star Wars”, Vioica Şerbănoiu, artist plastic

Viorica Şerbanoiu a fost atrasă încă din copilărie de desen, creioane şi culori, şi a reuşit ca de-a lungul anilor să păstreze vie această pasiune. După ce a fost redactor la un ziar local şi a lucrat în marketing-publicitate media timp de 15 ani, instinctul i-a spus că este timpul să învie cunoştinţele ce ţin de artă. 

image

Sursa Facebook Viorica Şerbănoiu

De 6 ani, Viorica Şerbanoiu are un atelier unde îşi desfăşoară activitatea, mai exact pictura pe suporturi neconvenţionale. 

”Povestea despre globuri a început să prindă contur în toamna anului 2015, anul în care m-am apucat să pictez. Ideea a venit simplu, aşa cum au venit toate celelalte, din amintiri şi poveşti. Fiind sezonul pregătirilor de sărbători, iar eu având în gând să pictez pe tot ce se poate, m-am gândit că amintirile din copilărie, datinile şi poveştile de la gura sobei merită să fie puse pe globuri. Aşa le-am şi numit: globuri de poveste”, declară artista din Buzău.

În atelierul său, Viorica Şerbănoiu redecorează orice, de la încălţăminte noi şi vechi, lumânări de nuntă sau botez, pahare, mobilă, până la cufere din lemn şi globuri. Cumpără obiecte din anticariate sau din târguri, dar de cele mai multe ori îi sunt aduse lucrurile pe care doritorii vor să le personalizeze.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Cum arată cultura de Sideritis Scardica, planta de fier care era folosită de cosmonauţii sovietici 

VIDEO Magicianul Robert Tudor, vrăjit de frumuseţile din Munţii Buzăului. A locuit într-un camping din Gura Teghii

      

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite