Buzău

articolul anterior articolul urmator

Mesajul unui primar din zona lovită de ciclon: „Trebuie evitate ieşirile pe jos sau cu maşina pe timpul furtunii“ VIDEO

0
18 Jun 2021 23:33:08
Autor: Iulian Bunila
În Râmnicu Sărat a plouat în reprize
În Râmnicu Sărat a plouat în reprize

Localităţile din Buzău simt deja efectele ciclonului din Marea Neagră care a adus vineri furtuni şi ploi puternice. Pericolul nu a trecut, sâmbătă fiind aşteptate noi reprize de vreme severă. Primarul municipiului Râmnicu Sărat a scris pe Facebook un mesaj menit să liniştească populaţia.

 
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că Vrancea, Bacău şi Buzău sunt judeţele care sunt urmărite cu precădere, fiind risc de inundaţii,.
 
Conform datelor centralizate de specialiştii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul zilei de vineri s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curţi şi pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în municipiul Buzău.
 
De asemenea, în urma celor patru reprize de ploi abundente, la Râmnicu Sărat au fost inundate pentru scurt timp mai multe străzi, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte. 
 
Dată fiind amploarea fenomenului meteo, care este fără precedent pentru ultimii ani în România, primarul municipiului Râmnicu Sărat a ţinut să posteze pe Facebook un mesaj pentru liniştirea populaţiei şi trasarea unor recomandări. 
”Ar trebui evitate ieşirile pe jos sau cu maşina pe timpul furtunii, iar în unele situaţii, în cazul celor care locuiesc la case, să aibă la îndemână unelte cu care să poată interveni la nevoie”, a scris primarul Sorin Cîrjan pe pagina sa de Facebook.  
 
Sorin Cîrjan a mai precizat că instituţiile sunt pregătite să intervină în caz de urgenţă, însă în situaţia unor fenomene meteorologice extreme este nevoie de sprijinul întregii populaţii pentru a depăşi momentele critice. 
 
”Aşadar, să fim vigilenţi în orele şi zilele care vor veni şi să acţionăm responsabil pentru a depăşi cu bine această perioadă!”, mai scrie Sorin Cîrjan.
 
 
Un mesaj similar a postat vineri şi primarul oraşului Nehoiu, aflat în zona de munte a judeţului Buzău. ”Nu traversați cursuri de apă care au depășit albia, nu staționați, nu parcați, nu campați în apropierea albiei cursului de apă, nu depozitați bunuri materiale, nu închideți animalele în adăposturi aflate în apropierea apei!”, se numără printre sfaturile edilului Ionuţ Milea.
 

Întreaga regiune a intrat vineri la ora 12.00 sub incidenţa unui cod portocaliu care expiră sâmbătă noapte, la ora 23.00.
 
În acest interval de timp, în judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat 60-80 de litri pe metru pătrat.
 
Sub acelaşi cod portocaliu se vor afla şi zonele montane ale judetelor Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Covasna. Meteorologii spun că ploi abundente vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova.
 
Vă recomandăm şi:
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările