Buzău

articolul anterior articolul urmator

„Meşterul” Dorel umple spitalul din Buzău cu oameni cu picioarele rupte. Cum a izbutit „performanţa”

3
10 May 2022 09:28:29
Autor: Iulian Bunila
Bătrânii sunt cei mai vulnerabili
Bătrânii sunt cei mai vulnerabili

Mai mulţi buzoieni au ajuns la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Buzău cu fracturi, entorse şi contuzii, din cauza trotuarelor din oraş, care se află într-un proces de reabilitare. Dalele puse de muncitori se dovedesc a fi adevărate capcane, mai ales pentru vârstnici.

 
Pe anumite porţiuni plăcile nu sunt aliniate, iar altele nu sunt fixate şi se mişcă în momentul în care cineva calcă pe ele.
 
Cel mai mare bulevard din oraş a intrat într-un amplu proces de resistematizare, proiect pe fonduri europene. Asta implică şi acoperirea trotuarelor cu pavele. 
 
Numai că, în anumite zone din oraş, trotuarele sunt adevărate capcane, deoarece dalele nu sunt aliniate sau nu sunt fixate corespunzător.
 
”Acum trei săptămâni am căzut. Am venit în mâini, geanta a sărit cât colo, la fel şi umbrela. M-am împiedicat de astea. Eu care eram fâşneaţă, mă uit acum foarte atentă. Toată lumea când merge pe aici, pe Unirii, se plânge de aceste trotuare”, spune o doamnă, victimă a lucrării neconforme.  
 
 
Echipajele de la Ambulanţă sunt deseori chemate să acorde primul ajutor unor pietoni care se împiedică de pavelele buclucaşre, de pe Bulevardul Unirii, vârstnicii fiind cei mai vulnerabili. Aşa s-a ajuns ca în secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Buzău să crească numărul de prezentări.
 
”În ultima perioadă s-au prezentat la camera de gardă, la ortopedie, mai mulţi pacienţi decât de obicei. Sunt traumatisme minore, uneori şi fracturi, datorate cumva neatenţiei. Pacienţii vin cu contuzii, cu entorse, marea majoritate se tratează ambulatoriu”, declară Dragoş Porumb, medic ortoped. 
 
 
Reprezentanţii Primăriei Buzău, beneficiara proiectului de modernizare stradală, au fost asaltaţi şi ei de plângeri. Aceştia susţin că au luat măsuri împotriva constructorului care a montat greşit dalele.
 
„Contractul este mare, pe fonduri europene, de 18,6 milioane de euro. Într-adevăr, firma care a lucrat acolo pe partea de trotuare cu dale a lucrat prost pe anumite porţiuni. Am înlocuit inclusiv dirigintele de şantier. Inspectoratul în Construcţii a amendat firma şi fostul diriginte; acum avem altul”, spune Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.
 
Amenda primită de către constructor este una infimă, 5.000 de lei, iar fostul diriginte de şantier a primit o amendă la fel de mică, numai 500 de lei. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

florin.
10.05.2022, 12:20:35

Dar nici cu buzoienii care trec pe acolo cu capul in nori nu mi-e rusine... Zice o vorba veche: unde nu-i cap, vai de picioare. De acord, s-a facut o treaba de mantuiala, meseriasii trebuie arsi la buzunar, dar ce facem, daca acolo ar fo fost o groapa, toti trecatorii ar fi pasit in ea fara sa se uite pe unde calca ?

-1 (1 vot)
Costr
10.05.2022, 12:26:58

Numai vesti bune de la Buzau.. "Dorel" de pe santier ii trimite pe oamenii cu picioare rupte la "Dorelul" de la Ortopedie in Spitalul Judetean Buzau. Acum 2 ani, cineva apropiat a mers cu baiatul de 14 ani la ortopedie in urma unui accident produs in timp ce practica o activiate sportiva. Tanarul a fost consultat de seful sectiei de ortopedie din Spitalul Judetean Buzau, si in urma radiografiei, dl doctor a constatat ca e o luxatie la genunchi, i-a bandajat piciorul cu o fasa si l-a trimis acasa cu recomandarea sa stea la pat 10 zile. Noroc ca parintii au fost cu copilul la Bucuresti, unde doctorii ortopezi au constatat ca piciorul era RUPT in 2 locuri, cu deplasare de rotula... L-au operat, i-au pus piciorul in gips pentru 3 sau 4 saptamani, apoi a facut recuperare si asa mai departe. Asta ca sa va faceti o idee despre calitatea si pregatirea doctorului ortoped, sef de sectie! de la Spitalul Municipal Buzau.. Multa bafta celor care ajung pe mana lui!!

+1 (1 vot)
laur laur
10.05.2022, 17:39:38

Deprofesionalizarea este omniprezenta la stat, unde activeaza 1,3 milioane de sinecuri , atarnatori , de partid ,rubedenii ,amante si spaguitori, unde competenta este o utopie, iar meritocratia o vorba-n vant Incompetenta, mana in mana cu indolenta, promovarea pe spaga sau afinitati politice au dus la esecul statului roman , esec care, desi este recunoscut de autoritati (KWI), acestea nu fac nimic pentru a il opri, nici vorba de a remedia, sau de a schimba ceva,Dimpotriva inmultesc sinecurile de partid(e) la si asa obezul "aparatbugetar" Romania "lasati orice speranta voi cei ce intrati (sau locuit) aici" in special daca aveti probleme de sanatate.

Modifică Setările