Buzău

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Transporturilor promite modernizarea pasajului din Gara Buzău. Primăria începuse lucrările VIDEO

0
3 Dec 2020 16:37:44
Autor: Iulian Bunila
Sursa Iulian Bunilă
Sursa Iulian Bunilă

Începute în luna februarie, lucrările de reabilitare a pasajului subteran de la Staţia CFR Buzău au fost sistate la începutul verii şi nu s-a mai lucrat la acest obiectiv.

 
În luna iunie 2020, constructorii au constatat că structura de rezistenţă a plafonului pasajului este grav deterioarată, în urma infiltraţiilor de apă, existând chiar pericolul prăbuşirii.
 
Reabilitat parţial de primărie, pasajul se află în administrarea Regionalei CFR Galaţi. 
 
Edilul Buzăului spune că a prezentat această situaţie, atât conducerii Ministerului Transporturilor, cât şi direct şefului Guvernului, Ludovic Orban, într-o întâlnire recentă a premierului cu primarii de municipii şi oraşe.
 
Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au transmis Primăriei Buzău că pasajul de la Gara CFR - alături de alte obiective din ţară - va intra într-un proiect de modernizare cu bani europeni. 
 
Edilul Constantin Toma se arată însă sceptic şi crede că, în caz că proiectul va primi finanţare, ar putea dura 3 sau chiar 4 ani până când pasajul va intra în reabilitare.
 
Lung de 200 de metri, pasajul de la Gară asigură accesul cetăţenilor către liniile de cale ferată, dar şi către două cartiere ale oraşului, Poştă şi Mihai Viteazu. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările