Buzău

articolul anterior articolul urmator

Misterul gunoaielor cu însemnele armatei americane descoperite într-o zonă greu accesibilă din munţii României

37
10 Sep 2019 09:28:59
Autor: Iulian Bunila

Cum au scăpat militarii americani indicii că au trecut printr-o zonă izolată din Buzău în timpul unei aplicaţii? Şi-au lăsat gunoaiele împrăştiate într-o poiană în care au făcut pauză pentru hrănire şi hidratare.

 
Un motociclist buzoian care se antrena pe creasta dealului Ciuhoiu a descoperit peisajul dezolant. 
 
”Eram cu motocicleta, împreună cu un amic, şi ne-a atras atenţia poiana invadată de gunoaie. Am găsit bidoane de apă îmbuteliată în Ungaria şi ambalaje de mâncare pe care scrie Department of Defense, folosite de militarii americani”, spune Ovidiu Turcea, motociclist. 
 
Pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi erau împrăştiate pet-uri în care a fost apă şi ambalajele pachetelor de mâncare pe care le-au consumat. 
 
 
Pe ele scrie Meal, Ready to Eat (MRE) Individual, în traducere: mâncare gata de servit. 
 
Este o raţie militară americană pentru 24 ore, concepută de armată pentru a oferi unui soldat energia de care are nevoie pe câmpul de lupta sau antrenament şi include printre alimente şi energizante un mic kit de supravieţuire în pădure, gen chibrituri, hârtie igienică. 
 
”Nu ştim dacă gunoiul a fost lăsat aşa chiar de militarii americani sau a fost împrăştiat de sălbăticiuni sau localnici dintr-un loc în care ar fi fost strâns. Vrem să trimitem poze chiar Ambasadei Statelor Unite”, spune Ovidiu Turcea.  
 
 
La începutul lunii iunie, dealurile împădurite dintre Monteoru şi Haleş au fost, timp de aproape două săptămâni, teatru de aplicaţii militare ale forţelor de reacţie rapidă din patru ţări NATO. 
 
MApN le-a cerut scuze atnci scuze localnicilor pentru deranjul produs de exerciţiile ce au inclus mijloace pirotehnice, atât ziua cât şi noaptea.
 
Aerodromul militar Boboc şi în zona împădurită delimitată de localităţile Sărata Monteoru, Izvoru, Haleş, Tisău, Pietroasele şi Nenciuleşti au fost principalele scene ale exerciţiului, unde au fost dislocaţi aproximativ 1.300 de militari şi peste 30 aeronave militare din patru ţări: România, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii.

În acelaşi timp, raţiile cu mâncare ale US Army nu au fost destinate exclusiv soldaţilor americani, ci au fost împărţite şi militarilor din armatele partenere. Inclusiv soldaţii români participanţi la exerciţiu au primit astfel de recipiente.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

Adrian Foangǎ
10.09.2019, 09:41:57

Americanii s-au cacat in minunatii nostri munti, au spurcat tot. :)) Ma baieti, vedeti ca sunt probleme mai grave, lasati fentele astea..

-7 (19 voturi)
Andone
10.09.2019, 09:42:34

Sunt convins ca in US nu ar fi lasat gunoaiele in urma. Dar deh,sunt in Romania,tara de rangul 3....

+2 (18 voturi)
pathfinder
10.09.2019, 09:54:03

Aia-s militari, nu prea au timp de asa ceva. Insa MAPN putea sa angajeze niste omuleti care sa faca curat dupa terminarea exercitiului. P.S. Daca erau maimute de stepa ar fi plecat acasa si cu ceva "trofee"...

+4 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
10.09.2019, 10:06:37

Comentariu considerat abuziv.

Gabriel din Bugeac
10.09.2019, 10:31:38

Hahahahaha Hahahahaha.. Ce naiba să comentezi la articolul ăsta.. Dar aștept să apară trolachii.. ce contează că au lăsat gunoaie.. oricum suntem o țară de r***t.. unde aproape toată lumea aruncă pe jos, lasă munți de gunoaie după ce pleacă de la grătar... lacurile sunt pline de peturi, gunoaie.. Trolachi la posturi.. apărați-va stăpânii.

-5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările