Buzău

articolul anterior articolul urmator

Motivul pentru care autorităţile Buzăului nu recurg deocamdată la închiderea teraselor după ora 23.00

1
3 Aug 2020 17:54:21
Autor: Iulian Bunila
Foto arhivă
Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a reunit luni, 3 august 2020, în şedinţă extraordinară pentru pentru stabilirea unor măsuri suplimentare care să împiedice răspândirea coronavirusului. Una dintre deciziile discutate a fost cea a închiderii teraselor, cluburilor şi barurilor, pe timpul nopţii.


Autorităţile au considerat că nu se impune deocamdată măsura restrângerii activităţii localurilor între anumite intervale orare, întrucât cei mai mulţi buzoieni confirmaţi cu coronavirus nu sunt tineri, ci persoane trecute de 40 de ani.

Potrivit CJSU, din totalul celor celor 1.375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani, un număr de 336 de cazuri, iar în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de COVID-19, cei mai afectaţi au fost pacienţii cu vârste cuprinse între 71-80 de ani. 

În acest context, s-a ajuns la concluzia că această măsură nu se impune momentan. În schimb, vor fi intensificate acţiunile de control în zonele frecventate de un număr mare de persoane. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Alexe
3.08.2020, 19:34:24

La asa un oras turistic ... e vai de capul ei urbea asta . Arata ca inainte de 89 .

Modifică Setările