Buzău

articolul anterior articolul urmator

Motivul pentru care buzoienii rămân fără ştrandul din Parcul Tineretului

1
18 May 2021 14:57:58
Autor: Iulian Bunila
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Primarul Buzăului a anunţat că, din vara aceasta, ştrandul din Parcul Tineretului, singurul din oraş, se va desfiinţa. În locul acestuia vor apărea o sală polivalentă şi un bazin olimpic de înot.


Obiectivele sunt incluse într-un proiect mai amplu, cu fonduri europene, dar şi guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii.

„Ştrandul din Parcul Tineretului nu se va mai deschide pentru că acea suprafaţă este depusă deja la Compania Naţională de Investiţii. Exact pe locul ştrandului va fi construită o sală multifuncţională a sporturilor, cu 4.000 de locuri. Acum, se lucrează la ultimele documente pentru bazinul olimpic, care va fi în imediata apropiere a sălii polivalente, ceea ce nu va fi deloc rău pentru Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma.

Totodată, edilul-şef al Buzăului precizează că Parcul Tineretului se va extinde până în zona centurii de est a Buzăului. La finalizarea lucrărilor, noua sală de sport şi bazinul olimpic vor fi practic în mijlocul unui imens parc.

Potrivit proiectului în valoare de 19 milioane de lei, noul parc va cuprinde o pădure de 20 de hectare, dar şi un lac pe o suprafaţă de 15 hectare. Tot aici va apărea şi un imens parc de joacă pentru copii, care va avea şi un atelier de grădinărit pentru elevii din municipiu. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Emil Moise
23.05.2021, 10:50:43

Din articol nu reiese de ce nu putea fi pastrat si strandul. Este o suprafata foarte mare, pe care putea fi amenajat ceea ce a afirnat primarul, dar putea fi pastrat si strandul. In plus, cred ca reprezentantii administratiei publice locale ar trebui sa faca tot posibilul sa recupereze bazinul olimpic. Acesta a fost cedat in mod nelegal unui om de afaceri care nu a pastrat obiectul de activitate, asa cum i-au fost cedate si alte cladiri din domeniul public si care au avut aceeasi finalitate.

Modifică Setările