Buzău

articolul anterior articolul urmator

Motivul pentru care mii de fermieri mai au de aşteptat plata în avans a subvenţiei agricole

0
22 Nov 2018 18:19:10
Autor: Iulian Bunila

Aproape 14.000 de fermieri din judeţul Buzău au beneficiat de plata în avans a subvenţiilor agricole, valoarea sumelor decontate depăşind 25 de milione de euro. În acest an, au depus cereri pentru subvenţii 19.600 de fermieri din judeţul Buzău. Unii fermieri vor mai avea de aşteptat până primesc subvenţiile deoarece au fost incluşi în eşantionul de control prin teledetecţie.

Fermierii care au depus cereri unice de plată primesc în acestă perioadă subvenţiile necesare pentru efectuarea lucrărilor agricole de toamnă. 

La Buzău, plata subvenţiilor pentru fermieri a început pe 16 octombrie, iar de atunci au primt bani în conturi aproape 14.000 de agricultori.
 
Unii fermieri vor mai avea de aşteptat până primesc subvenţiile. Este vorba de aproape 3.800 de agricultori  incluşi în eşantionul de control sau care trebuie să facă unele clarificări după ce rezultatele controalelor au scos la iveală unele neconformităţi.
 
Potrivit directivelor europene, statele membre ale Uniunii Europene pot face plăţi în avans, înaintea datei de 1 decembrie a anului de cerere, dar nu înaintea datei de 16 octombrie. Fiecarui fermier ii revine ca subventie peste 100 de euro la hectar.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările