Buzău

articolul anterior articolul urmator

Motivul pentru care cel mult opt pacienţi pot fi trataţi zilnic în cabinetul stomatologic de urgenţă din Buzău

0
8 Apr 2020 17:33:23
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

În plină pandemie de COVID-19, cabinetul stomatologic de urgenţă din incinta Spitalului Judeţean Buzău funcţionează la capacitate maximă. Din păcate, numărul pacienţilor care pot fi trataţi în regim de urgenţă este limitat, din cauza măsurilor speciale impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.


Între cinci şi opt pacienţi pot beneficia zilnic de serviciile medicilor care profesează, pe rând, în cabinetul stomatologic de urgenţă. 

”Nu se pot face mai multe programări pentru că după fiecare pacient se realizează sterilizarea cabinetului, care se face ori cu lampă UV ori prin nebulizare. După ceea se stă 30 de minute, se face aerisirea 15 minute, apoi intră următorul pacient”, spune dr. Anda Moise, coordonatorul cabinetului stomatologic de urgenţă.

Cabinetul de urgenţă din Spitalul Judeţean Buzău este deservit de medici stomatologi şcolari şi de asistente medicale. Trierea pacienţilor se face prin telefon. 

Deşi cabinetul este destinat exclusiv urgenţelor medicale, nu toţi pacienţii ţin cont de acest aspect. ”Pacienţii sunt triaţi la telefon şi ei trebuie să fie şi sinceri. De multe ori una spun la telefon, alta demonstrează când ajung la cabinet”, spune coordonatorul cabinetului de urgenţă.

Numărul la care pot suna buzoienii pentru a-şi face o programare la cabinetul de urgenţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este 0787.827.228.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările