Buzău

articolul anterior articolul urmator

Masacrul de la Săpoca. Sorina Pintea dezvăluie neregulile care au dus la săvârşirea  crimelor. „Ucigaşul a fost pus în pat cu un alt pacient” VIDEO

14
18 Aug 2019 19:45:17
Autor: Iulian Bunila
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, spune că un şir de greşeli au fost la originea evenimentului tragic din noaptea de sâmbătă spre duminică. În primul rând, asistenta nu trebuia să lase un stativ de perfuzii la îndemâna pacienţilor, iar o a doua greşeală este legată de faptul că în pat cu ucigaşul a mai fost pus pacient.

„Din păcate, aşa cum am precizat, s-a produs un lung şir de eroari umane şi reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. Am spus că suntem sistemul şi fiecare să respecte ce e în fişa postului. De exemplu, se arată în fişa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente, stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu proleme psihice”, a declarat Sorina Pintea.
 
O altă eroare, spune ministrul Sorina Pintea, a fost legată de faptul că medicii au pus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încă un bărbat în pat cu acesta.
 
„La 1.45 în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost internat un bărbat, tot cu etilism, pus în pat cu Lungu Ştefan, în condiţiile în care mai erau paturi libere. A fost pus în salonul 206, era la îndemână şi atunci poate şi-au spus `de ce să nu îl punem aici`. Doi oameni au fost puşi în acelaşi pat, în condiţiile în care erau paturi libere. Nota explicativă arată că doamna doctor spunea că în salonul cu supraveghere era multă lume. Mai era un pavilion la vilă, acolo se plăteşte legal 20 de lei pe zi, dar nu cred că era o problemă dacă era ţinut o noapte”, a mai spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
 
Ministrul Sănătăţii a declarat că la Spitalul de Psihiatrie din Buzău nu este criză de personal, aşa cum spunea un sindicalist, deoarece 7 asistente şi 3 infirmiere se ocupau de pavilion, iar din punctul ei de vedere, nu au fost respectate prevederile din fişa postului.
 
„Din datele care mi s-au pus la dispoziţie, am constatat că personalul este normat în acest spital la nivel minim, deci legal. Cele 45 de posturi aprobate în 2018 - nu la solicitarea sindicatelor, ci la solicitarea spitalelor, pentru că eu am făcut aprbările - urmau să fie scoase la concurs. Aici am avut o replică. De ce nu aţi scos la concurs? Pentru că nu am avut buget. Greşit. În momentul în care bugetul de stat e aprobat, spitalul are buget şi poate face angajari. (...) Dar şi fără aceste 45 de posturi, personalul era la minim”, a declarat Sorina Pintea.
 
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Buzău, unde a venit pentru a supraveghea ancheta la Spitalul de Psihiatrie, că din punctul său de vedere, tragedia de la Săpoca putea fi evitată.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Markus Roman
18.08.2019, 20:10:06

Sper ca pe viitor sa fie mai atenti si sa le lase niste maciuci. S-ar putea sa fie mai putzin letale decat stativele din fier.

0 (4 voturi)
marius b
18.08.2019, 20:14:24

De ce a fost pus in pat cu alt pacient? Au vrut sa-i cupleze? Astia-s mai nebuni ca pacientii..

+6 (6 voturi)
Edmond Wolf
18.08.2019, 21:06:08

Să ne spună tovarășa ministru, câte spitale de psihiatrie au wc-urile, dușurile, căzile și chivetele din materiale necasante în România? Vă spun eu: niciunul. Pe deasupra au o modalitate de fixație de te doare capul: le smulgi din perete cu două degete. De ce? Pentru că nu sunt bani de dat la sănătatea cetățenilor. Sunt bani pentru infractori, pentru oamenii politici (de fapt tot aia e...), pentru deținuți, pentru pensii speciale dar nu pentru învățământ și sănătate.

+4 (4 voturi)
Caragea Virgil
18.08.2019, 21:35:27

Sorina Pintea - una dintre ȘOCANT DE PUȚINELE "cadre" PSD dotate cu creier la purtător și cu exercițiul utilizării cuvintelor - se dovește a fi (totuși) dependență de tarele "educației" comuniste : FUGA DE RĂSPUNDERE la adăpostul BIROCRAȚIEI (fișe, rapoarte, Consiliul medicilor, legi și regulamente , " EU le-am dat ce au vrut, dar EI n-au făcut nimic", "Nu știu.... deocamdată", etc......!!! Stăpînește excelent și tehnica. LOGOREIEI INUTILE și REPETATIVE : vorbeșe mult fără a spune mai nimic !!! Încercare autodezincriminării este cel puțin PENIBILÂ

+2 (4 voturi)
un motan intransigent
18.08.2019, 21:53:39

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (14)