Buzău

articolul anterior articolul urmator

Noi acorduri de înfrăţire a municipiului Buzău cu localităţi din Republica Moldova VIDEO

1
27 May 2022 23:01:09
Autor: Iulian Bunila
Sursa Primăria Buzău
Sursa Primăria Buzău

Prin votul tuturor consilierilor locali, municipiul Buzău a semnat acorduri de înfrăţire cu raionul Ialoveni şi oraşul Străşeni, ambele din Republica Moldova. În urma unui astfel de protocol, în 2018, Buzăul a finanţat reabilitarea falezei din Soroca, vandalizată şapte zile mai târziu.

 
Evenimentul festiv de semnare a noilor acorduri de înfrăţire cu unităţi administrative din Republica Moldova s-a desfăşurat în prezenţa consilierilor locali din Buzău şi a oaspeţilor de peste Prut.
 
Demersul vizează colaborări în plan economic, schimburi de experienţă între angajaţii administraţiilor din Buzău, respectiv Străşeni şi Ialoveni, vizite reciproce între elevi şi dascăli, dar şi organizarea în comun a unor evenimente culturale. 
 
Totodată, în următorii ani, Primăria Buzău va aloca fonduri pentru modernizarea unor obiective din Străşeni şi Ialoveni.
 
Străşeni este un oraş de aproximativ 20.000 de locuitori situat în centrul ţării, la doar 23 de kilometri de capitala Moldovei, Chişinău. 
 
Ialoveni este un raion aflat tot în centrul ţării, cu o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori. Ambele regiuni sunt populate în proporţie de peste 90 la sută de către români moldoveni.
 
Muncipiul Buzău a mai semnat acorduri de înfrăţire cu oraşele Oudenaarde, din Belgia, în 1999, Agios Dimitrios, din Grecia, în 2006, şi Soroca, din Republica Moldova, în 2017.
 
 
În 2018, în urma protocolului semnat cu un an înainte, faleza din Soroca a fost reabilitată cu bani acordaţi de municipalitatea buzoiană. A fost înlocuit pavajul şi scările au fost reamenajate.  
 
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu municipiul Buzău, care a finanţat lucrările cu suma de 100.000 euro. La o săptămână de la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, faleza a fost vandalizată.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului
 
Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Un cititor
28.05.2022, 00:03:37

Infratesc saraciile .

Modifică Setările