Buzău

articolul anterior articolul urmator

Noi decese în rândul pacienţilor cu coronavirus. Încă un azil din judeţul Buzău a fost declarat focar de COVID-19

0
28 Aug 2020 14:17:04
Autor: Iulian Bunila
Foto arhivă
Foto arhivă

Apar noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în căminele de bătrâni din judeţul Buzău, dar şi decese. Este vorba despre o pacientă de 63 de ani şi un bărbat de 85 de ani.


Femeia de 63 de ani s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme respiratorii şi, după ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, a fost internată la ATI, unde a şi decedat. 

Pacienta suferea de diabet zaharat şi cardiopatie ischemică. 

Bărbatul de 85 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Haleş, a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat după confirmarea cu SARS-CoV-2. 

Starea pacientului s-a agravat şi a murit. Bătrânul avea hipertensiune arterială, boală cardiacă ischemică şi accident vascular embolic.

Grav este şi faptul că autorităţile sanitare au identificat un nou focar de coronavirus într-un azil din judeţ. 

Este vorba despre Fundaţia ”Alexandru Ioan Cuza” din satul Manasia, comuna Cernăteşti, unde 10 persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea 7 sunt beneficiari şi 3 angajaţi.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 23 de cazuri noi de COVID-19, 6 pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi într-un laborator privat, iar alţi 2 în laboroatoare din alte judeţe. 

Cei 23 de pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 19 şi 78 de ani.

Deoarece, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu COVID-19 sunt ocupate, un număr de 114 pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 2.177, 1.513 persoane fiind declarate vindecate şi externate. 

De asemenea, 409 persoane se află în carantină, iar 320 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 77. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările