Buzău

articolul anterior articolul urmator

Noi detalii despre cauza incendiului care a distrus un depozit de frigidere scoase din uz VIDEO

0
20 Jan 2021 17:41:21
Autor: Iulian Bunila
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

Pompierii au aflat ce a povocat incendiul de proporţii care a distrus un depozit de materiale reciclabile folosit de firma Green Group, cu sediul în Zona Industrială a oraşului Buzău. Indiciile coincid cu cele ale firmei, care a declanşat propria anchetă.

 
Incendiul anunţat, marţi, în jurul orei 11.00, a fost stins abia astăzi, la ora 15.00. Pompierii spun că cea mai probabilă cauză pentru producerea acestui incendiu ar fi scânteile produse de un utilaj.
 
„Pentru stabilirea cauzei de incendiu s-au luat în calcul mai multe variante de lucru, dar cel mai probabil incendiul a izbucnit ca urmare a scânteilor mecanice produse de un utilaj”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău.
 
Noi detalii despre incendiul produs, marţi, la unul dintre spaţiile de depozitare ale reciclatorului buzoian vin şi din partea firmei. Compania a tras primele concluzii privind cauzele probabile ale declanşării incendiului de deşeuri tehnologice.
 
În urma unei anchete interne s-a descoperit că apariţia unor scântei izbucnite în timpul operării unui utilaj ar fi provocat incendiul violent.
 
Compania Green WEEE precizează că flăcările au pornit pe platforma pentru depozitarea carcaselor de frigidere provenite din deşeu tehnologic, activitatea de depozitare desfăşurându-se în deplină conformitate cu legislaţia în vigoare.
 
"La declanşarea incendiului, toate procedurile de siguranţă au fost respectate în mod corespunzător şi nicio persoană prezentă pe platformă nu a fost rănită. (...) Vom face tot ceea ce este necesar a preveni pe viitor astfel de situaţii. În continuare suntem în dialog cu autorităţile locale şi ne oferim sprijinul pentru finalizarea investigaţiilor în curs", a precizat compania Green WEEE prin intermediul unui comunicat dde presă.
 
În urma incendiului, au ars peste 300 de tone de carcase de frigider provenite din deşeu tehnologic, întinse pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările