Buzău

articolul anterior articolul urmator

O buzoiancă, ministrul Apelor şi Pădurilor. De ce a spus Dragnea despre Adriana Petcu că „a câştigat în justiţie şi este un subiect închis“

0
3 Jan 2017 15:37:27
Autor: Iulian Bunila
Adriana Petcu conduce Direcţia Apelor de aproape 7 ani
Adriana Petcu conduce Direcţia Apelor de aproape 7 ani

Buzoianca Adriana Petcu (55 de ani) va conduce Ministerul Apelor şi Pădurilor, conform anunţului făcut marţi de Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Deţine funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, cu sediul în Buzău, funcţie care va rămâne vacantă după preluarea portofoliului. Ea a fost acuzată de ANI, în 2014, de conflict de interese.

 
”Doamna Adriana Petcu tocmai a câştigat în Justiţie, hotărâre definitivă şi irevocabilă, şi este un subiect închis”, a spus Liviu Dragnea despre buzoianca propusă pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor. Liderul PSD a făcut referire la demersul Agenţiei Naţionale de Integritate, care a sesizat instanţa, în urmă cu doi ani, cu privire la o posibilă stare de incompatibilitate.
 
În decembrie 2014, Adriana Petcu a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate care o găsea în conflict de interese, pe motiv că “în exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea”, în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către PETCU ADRIANA a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”. (comunicat ANI).
 
Adriana Petcu a contestat în justiţie decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a pierdut în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, soluţia fiind pronunţată în şedinţa publică din 24 aprilie 2015. Marţi, Liviu Dragnea a anunţat că Adriana Petcu a câştigat definitiv procesul.
 
Viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu, fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău, spune că promovarea Adrianei Petcu în conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor este un câştig pentru Buzău. ”Este cel mai mare câştig pentru Buzău, pentru că este un profesionist. Lucrează de o viaţă în Apele Române şi coordonează de atâţia ani o instituţie care răspunde de toată zona cuprinsă între munţii Bucegi şi Dunăre. Am fost colegi în cadul comitetului de bazin dar şi şefi de instituţii subordonate aceluiaşi minister, care atunci se numea Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor”, a declarat Ionuţ Apostu.
 
Adriana Petcu s-a născut la 29 noiembrie 1961, a absolvit în anul 1985 Institutul Politehnic Gh. Asachi, din Iaşi, Facultatea de Hidrotehnică.

După ce a obţinut diploma de inginer în construcţii hidrotehnice, în 1985, a obţinut postul de şef echipă de examinări tehnice de asigurarea şi controlul calităţii în cadrul Întreprinderii Antrepriză Construcţii Nucleare Cernavodă, judeţul Constanţa. Din 1990, lucrează în cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, Direcţia Apelor Buzău-Ialomiţa. Este director al Direcţiei din martie 2010, fiind susţinută la acea vreme de fostul Partid Democrat Liberal, organizaţia judeţeană Buzău.

În 2008, Adriana Petcu a obţinut un certificat de perfecţionare „Mastering Top Skills for Business Executives”, al Universităţii Temple, Tokyo (Japonia).

Potrivit declaraţiei de interese publicate în 2016, pe site-ul www.rowater.ro, Adriana Petcu este acţionar la Peco Buzău, precum şi membru în Consiliul de Conducere al Administraţiei Naţionale "Apele Române" şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Exploatare Sistem Zonal Prahova.

Împreună cu soţul său, Adriana Petcu deţine un apartament de peste 57 de metri pătraţi în municipiul Buzău, cumpărat în 1991, şi o casă de peste 100 de metri pătraţi, în Spătaru, construită în 2001, unde are şi un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi, pe care l-a cumpărat în 1997. De asemenea, soţul său a primit moştenire în anul 2009 un teren agricol de peste 9.000 de metri pătraţi în comuna Robeasca, judeţul Buzău. Adriana Petcu mai figurează ca proprietar al unui autoturism Skoda cumpărat în 2006.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările