Buzău

articolul anterior articolul urmator

Parc peste o fostă groapă de gunoi, la marginea Buzăului, cu o investiţie de peste 18 milioane de lei

0
9 Jan 2022 12:10:49
Autor: Iulian Bunila
Sursa Primaria Buzău
Sursa Primaria Buzău

În prima parte din acest an, în municipiul Buzău va începe amenajarea unui parc de aproximativ 7,5 hectare, la periferia oraşului. Acesta va fi construit în vecinătatea râului Buzău, între Parcul Tineretului şi Şoseaua Digului, loc în care se formase în timp o groapă de gunoi.

Este vorba despre o investiţie în valoare totală de 18,3 milioane de lei, bani europeni.
 
Oraşul Buzău a primit acest proiect cu fonduri europene pentru a „regenera” suprafeţele de teren alterate din această zonă, în care erau depozitate deşeuri.
 
Primarul municipiului Buzău spune că amenajarea noului parc va demara în prima parte a acestui an, iar lucrarea va fi gata la finalul anului 2023.
 
Vor fi alei pietonale, locuri de joacă, spaţii verzi, un sat de răchită, pergole, bănci şi reţea de iluminat. Vor fi amenajate de asemenea grădini unde buzoienii pot cultiva diferite soiuri de legume.
 
Tot din acest an, între podurile de la Mărăcineni şi Vadu Paşii va fi plantată o perdea forestieră de protecţie pentru oraş.
 
În aceeaşi zonă, printr-un alt proiect, Primăria Buzău doreşte construirea unei noi săli de sport polivalente cu o capacitate de 4.000 de locuri, în locul Ştrandului Tineretului.
 
În acelaşi context, tot în 2022, municipalitatea buzoiană doreşte ca Pădurea Crâng să fie retrocedată oraşului, astfel încât să înceapă transformarea ei în cea mai mare pădure-parc din Comunitatea Europeană.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 
 
Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările