Buzău

articolul anterior articolul urmator

Parcele de copaci cu nume de eroi, înfiinţate de Armată în două comune din Buzău FOTO

0
21 Apr 2021 19:40:03
Autor: Iulian Bunila
Sursa Divizia Getica
Sursa Divizia Getica

Zeci de militari din garnizoana Buzău au participat în localităţile Berca şi Siriu la o acţiune de plantare a unor copaci în memoria eroilor căzuţi în luptă pentru ţară. Puieţilor le-au fost atribuie numele unor eroi căzuţi la dorie pe raza celor două comune.


Campania are loc cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a, mare unitate pe structura căreia a apărut Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Înfiinţarea parcelelor de copaci cu nume de eroi din localităţile Berca şi Siriu continuă programul început anul trecut în municipiul Buzău când stejarilor plantaţi în Parcul Crâng le-au fost atribuite numele unor eroi din Primul Război Mondial.

”Noi, militarii, vom fi prezenţi oriunde este nevoie de sprijin, speranţă, încredere şi solidaritate aşa cum am demonstrat-o şi în această perioadă de pandemie pe care o trecem împreună”, transmit reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

La activitate au participat voluntari din unităţile militare buzoiene,  elevi ai şcolii gimnaziale din localitatea Siriu, reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Buzău, Consiliului Judeţean Buzău, autorităţi publice locale şi feţe bisericeşti.

Vă mai recomandăm să citiţi:
 
Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook
 
Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările