Buzău

articolul anterior articolul urmator

Patru localităţi din Buzău scapă de restricţii. Municipiul reşedinţă de judeţ rămâne în scenariul roşu

0
2 Dec 2020 17:53:28
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, miercuri, ridicarea restricţiilor impuse în ultimele săptămâni în comunele Scutelnici, Buda, Stâlpu şi Pârscov. Municipiul Buzău se află în continuare în scenariul roşu, fără a fi impusă carantina.


În cele patru localităţi, cu două săptămâni în urmă, a fost impus scenariul galben ca urmare a depăşirii ratei de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori.

De joi, 3 decembrie, cele patru localităţi vor scăpa complet de restricţii pentru că numărul infectărilor a scăzut iar pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori nu a mai fost atins.

Pe de altă parte, rata de infectare din municipiul Buzău se menţine ridicată, peste pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori ceea ce înseamnă că, aici, restricţiile se menţin şi pentru următoarele două săptămâni. 

Municipiul Buzău se află în scenariul roşu, fără a fi impusă carantina. Printre restricţiile pe care locuitorii municipiului Buzău trebuie să le respecte este interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum şi desfăşurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este interzisă, de asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă doar persoanelor cazate în cadrul acestor unităţi. 

Mai este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
În prezent, municipiul Buzău are o rată de 4,33 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de săptămâna trecută, dat fiind faptul că şi la nivelul judeţului numărul confirmărilor într-un interval de 24 de ore este în scădere uşoară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările