Buzău

articolul anterior articolul urmator

Paturi amplasate pe holul Spitalului Judeţean Buzău, transformat în triaj pentru suspecţii de coronavirus

3
16 Oct 2021 23:41:15
Autor: Iulian Bunila
Sursa Gabriel Avrămescu
Sursa Gabriel Avrămescu

Din cauza avalanşei de prezentări la Spitalul Judeţean Buzău, conducerea unităţii a decis să transforme holul de la intrare în sală de triaj. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost confirmate opt decese şi 299 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

 
Mai multe paturi şi paravane de pânză au fost amplasate, duminică, în spaţiul de la intrarea principală în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, transformat temporar în triaj. 
 
Pacienţii aduşi de ambulanţe staţionează aici până când medicii specialişti decid dacă trebuie internaţi, transferaţi ori pot fi lăsaţi să plece acasă.
 
O imagine din holul ocupat acum cu paturi pe care stau pacienţi a fost prezentată pe Facebook de preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.
 
”Buzăul este încă sub media naţională la rata de vaccinare. Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună! Acum este momentul să lăsăm deoparte luptele politice, sa lăsăm deoparte tot ce ne dezbină şi să privim către ceea ce ne uneşte! În faţa suferinţei şi a morţii suntem egali”, a scris parlamentarul liberal. 
 
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost confirmate 299 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus şi alte trei cazuri de reinfectare. 
 
Pacienţii au vârste cuprinse între 3 luni şi 93 de ani. Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică au fost înregistrate şi opt decese la pacienţi cu vârste cuprinse între 17 şi 93 de ani. 
 
Adolescenta de 17 ani, din Calvini, a fost testată şi confirmată pe 5 octombrie într-un laborator privat. În aceeaşi seară s-a prezentat la UPU de unde este transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
 
Pentru că evoluţia ei nu a fost una favorabilă, s-a decis ca în data de 7 octombrie să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Grigore Alexandrescu”. 
 
Starea de sănătate a continuat să se agraveze iar pe 14 octombrie a decedat. Pacienta suferea de obezitate.
 
La Buzău, în ultimele 30 de zile au murit 81 de persoane. Numărul total al morţilor provocate de infecţia cu SARS-CoV-2 a ajuns la 531.
 
Tot în ultima lună, din 16 septembrie şi până pe 16 octombrie, au fost raportate 4.145 de cazuri noi Covid-19, dintre care doar 1.743 de persoane sunt deja vindecate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

asaak lotti
17.10.2021, 01:04:16

un preaviz de 2 saptamini si un mesaj public pe toate posturile TV si radio. Incepind din Noiembie, Romania nu mai accepta spitalizarea sau tratarea in regim de urgenta a nevaccinatilor covid. In felul asta sistemul sanitar isi va intra in normal si se va ocupa si de alte boli, operatii sau de preocuparile normale dintr-un spital. Romanii nu sint o natie care sa inteleaga altfel. Nu sint...sint unici in Europa si in lume...vezi dupa IQ-ul continental. jalea UE si felinarul rosu din balcani.

+1 (1 vot)
asaak lotti
17.10.2021, 01:06:21

70% nevcaccinati urban si 90% rural, este clar o bataie de joc la adresa medicilor si a celor care au facut un efort in aceasta pandemie.

+1 (1 vot)
asaak lotti
17.10.2021, 01:21:16

tipic cad pe scara, imi rup un picior, ma doare apendicita sau am infarct, ajung in spital si dau peste animalul nevaccinat care se lafaie peste tot. chestia asta trebuie sa se termine.

+1 (1 vot)
Modifică Setările