Buzău

articolul anterior articolul urmator

Paturi de recoltare a sângelui, în jurul pomului de iarnă amenajat pe holul Consiliului Judeţean VIDEO

0
6 Dec 2021 19:01:06
Autor: Iulian Bunila
Foto: Iulian Bunilă
Foto: Iulian Bunilă

Angajaţii Consiliului Judeţean Buzău au participat la o campanie de donare de sânge organizată chiar în incinta instituţiei. Întregul demers medical a avut loc pe holul Sălii Mari a Consiliului Judeţean, unde Centrul de Transfuzii a amenajat un punct mobil de recoltare.

În pragul sărbătorilor de iarnă, funcţionarii Consiliului Judeţean Buzău s-au alăturat Campaniei de donare de sânge, lansată de Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău.
 
Luni dimineaţă, 6 decembrie, zeci de angajaţi ai CJ Buzău şi din instituţiile subordonate au donat sânge, demers necesar pentru salvarea vieţilor unor oameni aflaţi în suferinţă. 
 
Decorul în care a avut loc donarea de sânge a fost unul inedit, paturile de recoltare fiind amplasate lângă un brad de Crăciun şi un şemineu decorat în mod specific sărbătorilor de iarnă.
 
„Ştiu că a devenit clişeic <să fim mai buni măcar de sărbători>, dar pentru a dona sânge <măcar de sărbători> devine totul şi oferă o şansă la viaţă atât de multor oameni. Aşa că anul acesta, de sărbători, vă îndemn să alegeţi să dăruiţi o şansă la viaţă”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.
 
De câţiva ani, numărul donatorilor de sânge este în continuă scădere. 

De aceea, Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău a decis organizarea de caravane mobile în toate colţurile judeţului, la instituţii publice şi private. 
 
În ultimul an, mai puţin de 2 la sută dintre locuitorii judeţului Buzău se află pe lista persoanelor care au donat sânge.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

O ciupercă devastatoare atacă ulmii din cel mai mare parc al Buzăului. „E pandemie”, avertizează primarul

Un bărbat şi fiica sa, răniţi în accidente, au fost învăţaţi de poliţişti cum să fie mai grijulii VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările