Buzău

articolul anterior articolul urmator

Pelerinaj de Bobotează pe străzile Buzăului

0
5 Jan 2015 19:12:59
Autor: Iulian Bunila

A devenit o tradiţie ca, de Bobotează, Catedrala Municipală „Sfântul Sava” să organizeze o procesiune religioasă al cărei punct culminant este sfinţirea apelor Buzăului şi aruncarea crucii în râu.

Marţi, 6 ianuarie 2015, la ora 12.00, este programată plecarea în pelerinaj, din faţa Catedralei municipale "Sf. Sava". La oficierea ceremonialului religios şi la sfinţirea apei vor participa slujitori ai Bisericii Ortodoxe, enoriaşi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.
 
„Credincioşii care doresc să participe la slujba Agesmei Mari ce se organizează la apa Buzăului sunt aşteptaţi la ora 13.00, lângă podul de la intrarea în localitatea Mărăcineni, în locul special amenajat pentru acest ceremonial religios”, se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei creştine  „Sf. Sava”. 
 
Un moment important va fi aruncarea crucii în apele singurului râu sfânt al ţării,  pentru a fi recuperată de unul dintre curajoşii care se vor încumeta să intre în apă. Se spune că cine aduce crucea la mal va fi ferit tot anul de rele, va fi sănătos tun şi va avea noroc. Canoanele Bisericii menţionează că în Ajunul Bobotezei se ajunează total iar a doua zi se ia agheasma pe nemâncate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările